Ingezonden persbericht

STIPA-Molenaar Racing GP

Geweldige kwalificatie Sachsenring van Randy Krummenacher (5e)

Elektronische problemen voor Luis Salom (21e)

De eni Motorrad Grand Prix Deutschland kwalificatie heeft een geweldig resultaat opgeleverd voor het STIPA-Molenaar Racing GP met rijder Randy Krummenacher. De Zwitser wist vanaf het begin tot het einde van de sessie zeer goede rondetijden te rijden en kwam nog geen tiende van een seconde tekort voor de eerste startrij en pakte de vijfde plaats. Luis Salom had gedurende de kwalificatie last van elektronische problemen die niet tijdens de sessie opgelost konden worden en kwam daardoor niet verder dan de 21e positie.

De vrije training startte in de ochtend met een natte baan. Gedurende de sessie droogde het circuit op maar de regenband was nog steeds de juiste keuze. Beide STIPA-Molenaar Racing GP rijders wisten zich in de top vijf te vestigen maar in de laatste twee minuten besloten Randy Krummenacher en Luis Salom om geen risico's te nemen en hielden het voor gezien. Uiteindelijk kwam de Zwitser tot een tiende plaats en de Spanjaard eindigde de sessie als zeventiende.

Vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut reed Randy Krummenacher zeer competitieve rondetijden en kwam zelfs halverwege de sessie naar de eerste plaats. De Zwitser liet zien dat de Sachsenring toch echt tot een van zijn favoriete circuits behoord en kwam tot een vijfde startplaats. Krummenacher kwam maar 0,093 seconde tekort voor de eerste startrij en gaf maar 0,102 seconde toe op de derde plaats.

Zo goed het Krummenacher verging, zo problematisch was de sessie voor Luis Salom. De Spanjaard kampte met elektronische problemen welke echter niet verholpen kon worden in de kwalificatie sessie. De motor kwam niet tot zijn maximale vermogen en hield in verschillende versnellingen in. Salom probeerde het beste uit de motor te halen maar kwam niet verder dan de 21e startplaats.

Randy Krummenacher (5e, 1:27.480):

"Dit is een geweldig resultaat! Vanochtend ging het al goed in de regen maar vanmiddag in de kwalificatie sessie ging het bijna perfect. Ik wist al snel een goede pace te vinden en reed lage 28' ers. In de laatste twintig minuten kwam ik zelfs in de 27 'ers terecht en kon ik dit vasthouden. Deze baan bevalt mij erg goed en ik ben dan ook blij dat we vooraan erbij staan. Met mijn racepace denk ik mee te kunnen strijden in de kopgroep. Een goede start en 27 ronden vol gas is het enige wat ik morgen nog kan doen! "

Luis Salom (21e, 1:29.577):

"Ik ben erg teleurgesteld. Gisteren en vanochtend kregen we al een probleem in de zesde versnelling. We dachten dit euvel verholpen te hebben maar vanmiddag werd het nog erger! In meerdere versnellingen hield de motor in en wat ik ook probeerde, ik kon er niet meer uithalen dan een teleurstellende 21e positie. Al snel kwamen we erachter dat het probleem in een elektronisch mankement lag. Jammer dat we dit niet tijdens de sessie konden oplossen. Morgen heb ik een uitstekende start nodig en moet ik veel rijders passeren. Morgen is het; op hoop van zegen!"

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com