Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Tijdens het tweede drukke vakantieweekend hebben er zoals de ANWB verwachtte veel files gestaan op de Europese wegen. De drukte neemt nu duidelijk af. In Frankrijk stond er op het hoogtepunt om 13.00 uur 460 kilometer file. Om 16.00 uur was daar nog 250 km van over. In Oostenrijk en Zwitserland had het verkeer veel geduld nodig bij de Alpentunnels. In Duitsland kwam het verkeer vooral in het zuiden in lange files te staan.

In Frankrijk staan nog de langste files in de Rhonevallei op de A7 ten zuiden van Lyon. De vertraging op de 'autoroute du soleil' nog twee uur. Erg druk is het ook op de A9 tussen Nimes en de Spaanse grens.

In andere Europese landen zoals Oostenrijk en Zwitserland staan vakantiegangers stil voor de belangrijke Alpentunnels. In Oostenrijk bedraagt op de A10 Salzburg-Villach voor de Tauerntunnel de wachttijd nog 3 uur. Op het hoogtepunt was dat 6 uur. Voor de St. Gotthardtunnel in Zwitserland richting Italië is de wachttijd 1 uur.

In Duitsland nemen de files snel af. Grootste knelpunt was zoals verwacht de A3 Frankfurt-Neurenberg. Er zijn op die route veel werkzaamheden.

In Italie staan nog files op de A1 Modena-Rimini, de A3 Bologna-Florence en de A22 Modena-Brenner.

Het drukste vakantieweekend moet nog komen. De drukste dag op de Europese wegen is zaterdag 31 juli. Volgende week zaterdag (24 juli) wordt het vergelijkbaar druk met dit weekend.


---- --