Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

'Onbegrensd verlangen' - Twan van de Vorstenbosch in Galerie Wit Licht

Twan van de Vorstenbosch is op 17 juli 1963 geboren te Schijndel in Noord Brabant.
Hij ontwikkelde al op zeer jonge leeftijd, gestimuleerd door zijn ouders en bevriende kunstenaars, zijn natuurtalent en artistieke kwaliteiten tot het huidige niveau.

Hij schildert vrijheid met een groot gebaar. Als ervaren speler van het spel der contrasten, zet hij de regels der schilderkunst naar zijn hand. Grote vlakken, kleine vlakken, grove en fijne streken en details plaatst hij, in contrasterende en heldere kleuren, uitdagend naast elkaar. De doeken balanceren op de grens van figuratie en abstractie en gaan de illusie van het beeld voorbij. Wat hem fascineert is "het gevoel van dieren"en de interactie met de mens; de magie en vrijheid van het instinct. Het Nederlandse platteland en de herinneringen aan zijn reis door Afrika, met zijn prachtige wildernis, spelen hierbij een belangrijke rol. Met een paletmes, kwasten en olieverf brengt hij de dieren tot leven. Details zijn veelal overbodig. In het Afrikaanse landschap schildert Twan van de Vorstenbosch geen bomen of gras, maar grijpt hij met grove verfstreken onmiskenbaar het gevoel van het Afrikaanse landschap. In deze dans van kleur bevindt zich de dynamische scène van een giraffe met haar jong of van een kudde olifanten badend in het zonlicht.

Van de Vorstenbosch is en wordt nog steeds enorm geïnspireerd door Afrika en andere culturen. Tijdens zijn reizen snuift hij als het ware de kleur, geur en cultuur op wat hij tot uiting laat komen in zijn dynamische en kleurrijke schilderijen vol van gevoel en emotie. Het gebruik van warme kleuren typeert hem als mens.

De opening vindt plaats op zondag 11 juli vanaf 15.00uur.

U bent van harte welkom.

Naast schilderkunst is er een permanente expositie van sieraden en 'Happy Stones'.

Onze openingstijden zijn:
donderdag 14.00-20.00u
vrijdag 12.00-18.00u
zaterdag & zondag 12.00-17.00u



Ingezonden persbericht