Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

PERSBERICHT

KNWU NK mountainbike 2010 naar Zoetermeer

Nieuwegein, 28 april 2010 - Het Nederlands Kampioenschap mountainbiken wordt in 2010 in het weekend van 17 en 18 juli verreden in Zoetermeer. De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie tekende hiervoor een overeenkomst met de Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart.

De KNWU is binnen alle disciplines op zoek naar organisatoren die meerdere malen het NK kunnen organiseren. Op die manier streeft de bond naar meer de continuïteit en een hogere kwaliteit van de NK's. Met het oog op deze ontwikkeling wordt ook met de organisator uit Zoetermeer gesproken. "Deze aanpak ligt helemaal in lijn met onze ambities", aldus organisator Martin Pieterse. "We willen hier namelijk in de toekomst een wedstrijd om de World Cup houden."

In het verleden organiseerde Zoetermeer al drie keer het KNWU NK mountainbike. Vorig jaar vond in Zoetermeer het Europees kampioenschap plaats. "Dat was een groot succes. Om nog meer aan de internationale eisen te voldoen, zijn we het parcours pittiger aan het maken. De moeilijkheidsgraad wordt aangescherpt", aldus Pieterse. Het parcours op Het Buytenpark bij SnowWorld is overigens net als vorig jaar 5,2 kilometer lang.

Noot voor de redactie: (