Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem 12 juli 2010

Kunnen tennissers ook goed mikken? ALTB en TAXUS testen het uit!

Zaterdag 17 juli tennis en handboogschieten bij de ALTB (Molenbeke)

Het open toernooi van tennisvereniging ALTB wordt dit jaar gehouden van 12 tot 18 juli 2010. Open betekent dat inschrijving ook open staat voor leden van andere tennisverenigingen. Ruim 250 spelers doen mee in de speelsterkteklassen van 3 tot en met 8. Dat zijn er 160 in het enkelspel en 90 in het dubbelspel.Het toernooi eindigt op zondag 18 juli met de finales en prijsuitreiking.

Op zaterdag 17 juli worden 's middags de halve finales van het tennistoernooi gespeeld en op twee tennisbanen worden demonstraties handboogschieten gegeven door leden van de handboogvereniging TAXUS. Daarna is er handboogschieten voor de liefhebbers. Wie wil krijgt de gelegenheid om zelf pijlen af te schieten. We weten dat de meeste tennissers prima balgevoel hebben, maar zouden tennissers ook goed kunnen mikken? Men kan individueel deelnemen en ook in teams (bijv. van ALTB en van andere tennisverenigingen). Het handboogschieten begint om 15.30 uur. Erna wordt er een barbecue gehouden en worden de tenniswedstrijden voorgezet op de buitenbanen van sportpark Molenbeke.

Bij de heren zijn er 120 inschrijvingen in het enkelspel. In de hoogste klassen (3 en 4) zijn er 12 inschrijvingen en wordt gespeeld in poules. De lagere klassen (5 t/ m 8) hebben een afvalschema met 16 tot 32 deelnemers per sterkteklasse. Ook worden herendubbels gespeeld in een afvalschema van de klassen 5 tot 7.

Twintig dames spelen in het enkelspel sterkte 8. In de overige vier klassen(4 tot 7) spelen gemiddeld 9 dames in het enkelspel. Er spelen verder nog 7 teams in het dubbelspel in vier sterkteklasse en in het gemengd dubbelspel.

De ALTB is de oudste tennisvereniging van Arnhem en bestaat meer dan 110 jaar. De vereniging speelt op het sportpark Molenbeke, naast de tennishal met 8 binnenbanen. Acht van de oudere polytan-buitenbanen zijn drie jaar geleden vernieuwd en vorig jaar ook nog voorzien van taakverlichting. Door goede banen in combinatie met de tennishal kan de ALTB toernooien leuke grote toernooien organiseren met veel deelnemers met dank aan ruim 25 vrijwilligers die het toernooi samen organiseren en hoofdsponsor ZIJM.

Heeft u belangstelling voor tennis of boogschieten kom dan zaterdag 17 juli (boogschietdag) of zondag 18 juli (finaledag tennis) kijken.

--------------------------