TROS


Hieronder een aanvulling op het eerder verstuurde persbericht over de eerste aflevering van het TROS STEDENSPEL op zaterdag 17 juli. De aanvulling betreft de deelnemende steden Langedijk en Hasselt en de naam van de commentator Tom Blom in de eerste alinea.

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-07-2010

Televisie
TROS STEDENSPEL
Uitzending zaterdag 17 juli
Nederland 1 - 20.28 uur

LANGEDIJK STRIJDT VOOR NEDERLAND IN TROS STEDENSPEL

De Noordhollandse stad Langedijk vertegenwoordigt Nederland in de eerste aflevering van het TROS STEDENSPEL op zaterdag 17 juli op Nederland 1. Zij treden in het strijdperk tegen acht sportievelingen uit de Belgische stad Hasselt. Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert deze nieuwe zaterdagavondshow voor het hele gezin. Haar Belgische co-host is acteur en presentator Guy van Sande. Tom Blom verzorgt op zijn bekende, enthousiaste wijze het commentaar bij de diverse spelonderdelen.

Elk team in het TROS STEDENSPEL bestaat uit vier mannen en vier vrouwen, en alle spellen worden gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water. De namen van een aantal spellen verraden het eigenlijk al: 'Sponsspel', 'Pinguinspel', 'Waterklimmuur', en 'Bootjesspel'. Een gigantisch zwembad met afmetingen van 25x35 meter staat centraal. Natuurlijk kan het niet anders dat veel van de deelnemers, of misschien wel alle, een nat pak zullen halen. In de finale, het zogenaamde 'Boomstammenspel', wordt duidelijk wie met de eer gaat strijken: de Nederlanders of de Belgen.

Voor meer informatie: www.tros.nl/stedenspel