Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MAAK EEN MASKER EN WORD DIERVERZORGER!

Burgers' Zoo organiseert zeven Zomerse Avond(t)uren waarbij kinderen een exclusieve hoofdprijs kunnen winnen in een creatieve wedstrijd

Het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo organiseert op zaterdag 17, 24, 31 juli en 7, 14, 21 en 28 augustus Zomerse Avond(t)uren. Op deze zeven avonden is het park extra lang open tot 21.00 uur (kassa en horeca sluiten om 20.00 uur) en krijgen bezoekers vanaf 17.00 uur 50% korting op de normale entreetarieven. Gasten kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de Ocean en deelnemen aan rondleidingen en interactieve informatiestands verzorgd door dierentuingidsen van het IVN. Kinderen kunnen meedoen aan een wedstrijd met een exclusieve hoofdprijs: wie thuis het mooiste masker van zijn favoriete diersoort ontwerpt, mag een ochtend meehelpen als dierverzorger.

Prijsvraag en aantrekkelijke korting
Kinderen die thuis een masker van hun favoriete diersoort maken en opzetten tijdens de Zomerse Avond(t)uren maken elke avond kans op de hoofdprijs: een ochtend meehelpen als dierverzorger. Elk kind dat met zijn masker de hoofdingang passeert, wordt op de foto gezet. De foto's komen in het park te hangen en blijven de hele zomer zichtbaar. Alle bezoekers ontvangen vanaf 17.00 uur 50% korting op de normale entreetarieven. Abonnementhouders mogen de Zomerse Avond(t)uren zelfs gratis bezoeken. De Zomerse Avond van zaterdag 21 augustus staat geheel in het teken van de Nachtdierennacht: een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vlinderstichting. Naast de genoemde activiteiten is er extra aandacht voor inheemse nachtdieren als nachtvlinders, vleermuizen en uilen.

Geschikt voor jong en oud
De Zomerse Avond(t)uren zijn geschikt voor jong en oud. 's Avonds heerst een avontuurlijke sfeer in het tropische regenwoud (Bush), het tropisch koraalrif (Ocean) en de rotswoestijn (Desert). Alleen tijdens de Zomerse Avond(t)uren krijgt u de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen van de Ocean te nemen. Via de IVN-dierentuingidsen komen bezoekers meer te weten over de grote variatie aan dieren en planten en hoe dierentuinen bijdragen aan het behoud van deze diversiteit. Overal in het park bieden de gidsen activiteiten aan, uiteenlopende van interactieve informatiestands tot thematische rondleidingen.

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bas Lukkenaar, Public Relations van Burgers' Zoo,

Tel. 026 - 353 72 11 of e-mail: b.lukkenaar@burgerszoo.nl


---- --