Ingezonden persbericht


DISCO 3000 - Root Down Edition

Carl Craig & de Disco 3000 residents in de Tolhuistuin.

De zomer is gearriveerd. Net op tijd voor de Disco 3000 root down edition van zaterdag 17 juli in de Tolhuistuin. In het best bewaarde geheim van Amsterdam-Noord treden Carl Craig, KC The Funkaholic, San Proper, Antal, A Hunter en Cool Chris aan om vanaf 15:00 uur tot 00:00 uur in de tuin te veroveren met een brede scala aan genres. Headliner Carl Craig trapt om 16:00 uur af met een eigenzinnige set dus zorg dat je er vroeg bij bent!

Tweeënzeventig jaar lang was de Tolhuistuin niet toegankelijk voor publiek. Shell kocht in 1938 het hele terrein op, zette er hekken omheen en vestigde er haar bedrijf. De plek waar voor de oorlog al stevig gefeest werd is nu weer open voor iedereen. Zaterdag 17 juli strijkt Disco 3000 neer in de prachtige tuin recht tegenover het Centraal Station. Deze root down edition staat geheel in het teken van de ontspannen atmosfeer die de tuin met zich meebrengt en leunt minder op de 'club' georiënteerde vibe van reguliere nachtedities van DISCO 3000. Verwacht dus een hele hoop disco, boogie, soul, funk, afrobeat en house gecombineerd met prachtig weer en heerlijk Surinaams eten verzorgd door Pim Smulders.

Carl Craig behoort tot de hall of fame van de Detroit Techno. Met zijn producties onder diverse namen zoals C2, Psyche, Innerzone Orchestra, zijn dj-skills en eigen label Planet E wist hij door de jaren heen een enorm schare fans te verzamelen. Zijn inspiratie en interesse trekken breder dan elektronische muziek. Zaterdag 17 Juli maakt hij van de gelegenheid gebruik om je mee te nemen achter zijn eigen schermen. Om 16:00 uur trapt hij af met een 'alternatieve set' die een dwarsdoorsnede van zijn muziekwereld laat zien.

Maar behalve Carl Craig draaien zwaargewichten Antal en San Proper. Vanaf september krijgt Disco 3000 een residentie in de TROUW (Amsterdam) waar deze 2 lokale helden iedere 3e vrijdag van de maand de gehele avond zullen dragen. Verder beats van Boogie koning KC The Funkaholic, Rush Hour label hoofd Cool Chris en A Hunter.

Zorg dat je er snel bij bent. Er zijn maar 400 tickets in de omloop!

VVK via ticketservice of Rush Hour (spuistraat 91).

DISCO 3000: root down edition

Zaterdag 17 Juli

Tolhuistuin - Amsterdam

Carl Craig, Antal, San Proper, KC The Funkaholic, A Hunter, Cool Chris

Tijd: 15:00 uur - 00:00 uur

Kassa open: 15:30

Ticket: 10 euro

www.tolhuistuin.nl

www.disco3000.nl

www.rushhour.nl