Politie Drenthe

Zaterdag 17 juli 2010

Provincie Drenthe, 17-07-2010

Woning uitgebrand

EMMER COMPASCUUM Vrijdagavond is aan de Foxel in Emmer Compascuum een woning uitgebrand. De 31-jarige bewoner was alleen thuis. Hij ontdekte zelf de brand. Hij probeerde nog om de brand te blussen maar toen dat niet lukte waarschuwde hij via zijn buren de brandweer. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een technische oorzaak.

Politie controleert verkeer

MEPPEL Tijdens verkeerscontroles in- en rond Meppel bekeurde de politie vrijdag acht overtreders. Op de Hesselterweg en de N371 voor het overschrijden van de toegestane snelheid (32 en 38 km te snel), op Blankenstein twee keer voor het negeren van een rood verkeerslicht, op Haakswold een keer voor het niet dragen van de autogordel en op de N375 twee keer voor het niet handsfree bellen en een keer voor het afslaan op een plaats waar dat niet is toegestaan.

ZUIDLAREN Ook in- en rond Zuidlaren controleerde de politie vrijdagmorgen het verkeer. Daarbij zijn zeven weggebruikers voor verschillende overtredingen bekeurd. Het meest opvallend was een automobilist die onder het rijden een jas aantrok en ondertussen ook nog een andere auto inhaalde. Drie keer kon hij maar net voorkomen dat hij van de weg raakte en na het inhalen botste hij bijna tegen een voor hem rijdende auto.

TWEEDE EXLOERMOND Tijdens een radarcontrole op de N379 bij Tweede Exloermond zijn vrijdag 85 automobilisten bekeurd. In bijna vijf uur passeerden 1067 voertuigen de radarcontrolepost. De hoogst gemeten snelheid was 120 km per uur terwijl daar maximaal 80 km per uur is toegestaan.

Gewonden in het verkeer

EMMEN Op de kruising van de Statenweg met de Van Schaikweg in Emmen raakte vrijdagmorgen een 25-jarige vrouw uit deze plaats licht gewond. De vrouw stak op haar fiets de Statenweg over. Achter op de fiets zat haar eenjarig dochtertje. Een 50-jarige automobilist uit Emmen zag de fietster en ook het voor hem geldende rode verkeerslicht niet. Hij verklaarde verblind te zijn geweest door de zon. Een botsing volgde waardoor de vrouw en haar dochtertje op straat kwamen te vallen. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De baby mankeerde niets.

EELDE Een 74-jarige vrouw uit Eelde raakte vrijdagmiddag gewond doordat ze met haar scootmobiel in een sloot terecht kwam. De vrouw reed over de Westerhorn in Eelde. Ze week uit voor een tegemoetkomend landbouwvoertuig en kwam met haar voertuig in de berm. Ze verloor het evenwicht en viel zijdelings met haar scootmobiel in de droge sloot. Ze is met in ieder geval schouderletsel per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen.

PESSE Op de A-28 ter hoogte van Pesse raakte vrijdagavond een 47-jarige vrouw uit Assen gewond. De vrouw reed in haar auto richting Hoogeveen. Ze reed op de linkerrijstrook en wilde vrachtwagens inhalen. Plotseling ging een vrachtwagen naar links en om een aanrijding te voorkomen moest de vrouw sterk afremmen. Daarbij kwam haar auto in een slip en sloeg vervolgens twee keer over de kop om in de middenberm tot stilstand te komen. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De bestuurder van de vrachtwagen is onbekend gebleven. Mogelijk is hij nog wel gestopt. Hij heeft zich echter bij niemand gemeld. De politie stelt een onderzoek in naar zijn identiteit.

Winkeldiefstal

RODEN Een 21-jarige Poolse man is vrijdagmiddag bij een winkel aan de Gedempte Haven in Roden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Toen de man de winkel uitliep ging het alarm af. Hij had drie boxershorts bij zich die niet waren afgerekend. De man is overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat hij meer spullen bij zich had waarvan de politie vermoedt dat deze gestolen zijn. Drie T-shirts en een zonnebril zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte bekende de diefstal van de shorts maar ontkende meer diefstallen. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietster gewond automobilist rijdt door

EMMEN De politie is op zoek naar een blauwe personenauto die vrijdagmorgen op de Warmeerweg in Emmen betrokken is geweest bij een aanrijding. Op de kruising van deze weg met de Middenhaag sloeg een 56-jarige vrouw uit Emmen op haar fiets linksaf. Zij kwam daarbij in botsing met een tegemoetkomende auto. De vrouw kwam te vallen en raakte gewond. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. Haar fiets werd zwaar beschadigd. De auto reed zonder te stoppen door. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Echtpaar aangehouden

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in de Balingerbrink in Emmen een 39-jarige man en zijn 33-jarige vrouw aan. Beiden wonen in deze straat en er zijn al langere tijd problemen in de buurt. Vrijdagavond laat escaleerde dat en bedreigde de vrouw een aantal buurtbewoners met een mes. Toen de gewaarschuwde politie de vrouw wilde aanhouden werden ze geconfronteerd met de bijzonder agressieve echtgenoot. De man had gedronken. Toen deze aanstalten maakte om de agenten aan te vallen gebruikte de politie pepperspray. Het lukte de man te bedaren en hij en zijn vrouw zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Drie buurtbewoners deden aangifte.

Gasflessen gestolen

MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag zijn van een bedrijfsterrein aan de Zomerdijk in Meppel ongeveer 45 lege en met o.a. industrieel gas gevulde gasflessen gestolen. De flessen stonden op een buitenterrein. Om bij de flessen te komen is een hekwerk vernield. Er is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige man uit Hoogeveen aan. Na een feestje heeft de man in een dronken bui zijn echtgenote bedreigd en mishandeld. De vrouw waarschuwde de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt afgehandeld conform het protocol huiselijk geweld.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.