Politie Groningen

Zaterdag 17 juli 2010

Provincie Groningen , 17-07-2010

Man en vrouw na verlaten plaats ongeval aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 49-jarige man en een 38-jarige vrouw (beiden uit Groningen) aangehouden in een woning in Helpman. De inzittenden van een auto werden door een agent gecontroleerd op de Kemkersberg. Het was de politieman opgevallen dat de kentekenhouder overleden was en dat de bestuurder, de 49-jarige latere verdachte, twijfelend rijgedrag vertoonde. Tevens was de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd. Bij de controle ging het duo er in de blauwe Peugeot vandoor via de Helperzoom, Haydnlaan, Wagnersingel en de Mozartlaan. Daarbij werden op een haar na andere verkeersdeelnemers aangereden. De politie verloor het tweetal uit het oog, maar werd kort later gebeld door een bewoner uit de Emmastraat. Die vertelde dat de bestuurder in een heg van een woning was gereden. Het tweetal zette de vlucht te voet verder. Zij konden korte tijd later in een woning worden aangehouden, omdat de agent de man tijdens de controle had herkend als een bekende van de politie. De bestuurder is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en reed mogelijk onder invloed van drank dan wel drugs. Er hebben zich meerdere mensen bij de politie gemeld die getuige zijn geweest van het voorval of die bijna door de verdachte zijn aangereden. Mensen die zich nog niet hebben gemeld, en die bijvoorbeeld in de bewuste omgeving schade hebben aan hun auto, vraagt de politie dit alsnog te doen. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor mishandeling

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagnacht een 21-jarige man uit Winschoten aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen hoe de man op het Marktplein in Winschoten een andere jongen in het gezicht sloeg. Er was sprake van een ruzie tussen meerdere personen. De politie stelt een onderzoek in en sluit verdere aanhoudingen niet uit. Waar de ruzie over ging is nog niet duidelijk.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 52-jarige man uit Groningen aangehouden in een woning in de Oranjebuurt. In de woning zou de man een vrouw en een man hebben geslagen. Daarnaast zou hij vernielingen hebben aangericht en hete koffie over de vrouw hebben gegooid.

Agenten hebben vrijdagavond in een woning in de wijk Beijum een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. In de woning zou de man zijn 18-jarige ex-vriendin uit Groningen meerdere malen op het achterhoofd hebben geslagen. Ook zou hij haar hebben bedreigd. De man zit vast.

Vrijdagavond troffen agenten een 25-jarige vrouw uit Groningen bij het politiebureau aan. Haar 37-jarige vriend wilde haar meesleuren. De vrouw begon te gillen, waarop de agenten ingrepen en de man aanhielden. Hij bekende zijn vrouw eerder die dag geslagen te hebben.

De politie stelt in de drie genoemde gevallen een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld wordt daarbij in gang gezet.

Voetgangster gewond bij ongeval

GRONINGEN Bij een ongeval op een parkeerplaats aan de Diamantlaan in Groningen is vrijdagmiddag een 76-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De voetgangster werd aangereden door een achteruitrijdende 61-jarige automobilist uit Groningen. Laatstgenoemde wilde tijdens een parkeersituatie ruimte maken voor een andere automobilist en keek tijdens het achteruitrijden niet in de spiegel. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk botbreuken opgelopen en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Gezochte man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in het centrum van de stad een 21-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Agenten zagen hoe de man bij een horecagelegenheid een ander een klap gaf. Daarop hielden zij de man gelijk aan. Op het politiebureau bleek dat de 21-jarige nog een geldboete van ruim 110 euro moest betalen. Omdat de man niet kon betalen werd hij in de cel gezet. Hij kan zeven dagen worden vastgehouden.

Lastige man aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag op het Martinikerkhof in Groningen een 50-jarige man uit de stad aangehouden. De agenten zagen hoe de man net een blik bier wegzette en wilden hem daarvoor bekeuren. Daarop vond laatstgenoemde het nodig tegen een van de agenten te zeggen dat hij de tanden wel uit de mond van de agent zou slaan. Tevens beledigde hij de agent. De verdachte werd aangehouden op het moment dat hij met gebalde vuisten voor de agent ging staan.

Vrouw door man lastig gevallen

STADSKANAAL Een 26-jarige vrouw uit Stadskanaal is woensdag rond 16:30 uur op de Dr Kinglaan in Stadskanaal lastig gevallen door een nog onbekende man. De man sprak de fietser aan en vroeg haar met hem mee te gaan. Toen zij dit niet wilde pakte hij haar vast bij haar arm. De vrouw fietste door, de nog onbekende sloeg de Lijsterhof in. De man was tussen de 20 en 30 jaar oud, had een licht getinte huidskleur, kort bruin haar, was onverzorgd en droeg een donkerbruin t-shirt. Hij reed op een krakkemikkige donkere fiets.

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

SCHILDWOLDE Een 39-jarige man uit Schildwolde is vrijdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in zijn woonplaats. De motorrijder reed weg vanaf een kroeg en ging na enkele tientallen meters onderuit. Daarbij botste hij tegen een betonnen paal en liep vermoedelijk botbreuken op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijk heeft het natte wegdek een rol gespeeld bij het ongeval. De politie onderzoek of de man ook alcohol gedronken had.

Vrouw gewond bij kop-staart botsing

GRONINGEN Een 23-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt op het moment dat zij op de Eikenlaan van achteren werd aangereden door een 22-jarige automobilist uit Groningen.

Het slachtoffer klaagde na de kop-staart botsing over pijn in haar nek. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft het ongeval geregistreerd.