Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 17-07-2010

Tilburgse politie beleeft rustige kermisdienst

TIILBURG: De eerste kermisdienst is voor de politie erg rustig verlopen. Er werden slechts zes aanhoudingen verricht, vooral tijdens het horecatoezicht. Het ging om twee arrestaties ter zake belediging, twee mannen die nog gesignaleerd stonden, een winkeldief en een Limburger die amfetamine bij zich had. Verder is er bij
kermisexploitanten gecontroleerd op de prijzen die ze weggeven en zijn tijdens controles van fietsen (Tilburg Veilig) vier gestolen
exemplaren aangetroffen

Een 16-jarige Wit-Rus werd vrijdagavond omstreeks 21.00 uur aangehouden op de Spoorlaan vanwege winkeldiefstal. Hij zou 's middags drie parfums uit een parfumerie op de Heuvelstraat hebben gestolen. Op aanwijzing van portiers werd omstreeks 23.40 uur op de Heuvel een 19-jarige man uit Kerkrade aangehouden nadat de uitsmijters in een van zijn
broekzakken een zak met daarin gripzakjes met vermoedelijk amfetamine hadden aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld omdat hij verdacht wordt van dealen.

Twee Tilburgers 26 en 41 jaar werden in het uitgaanscentrum aangehouden nadat ze dienders beledigd hadden. Ook werden nog twee mannen aangehouden die gesignaleerd stonden in het opsporingsregister. Twee Tilburgers (23 en 29 jaar) hadden nog boetes openstaan. De 23-jarige man had geen geld bij zich en werd daarom ingesloten. De 29-jarige Tilburger betaalde zijn boetes (240 euro).

Verder hebben agenten gisteren circa 40 kermisexploitanten met attracties waar het publiek een prijs kan winnen. Tevoren had de gemeente de kermismensen een brief gestuurd met daarin een opsomming van de verboden (nep) wapens. De agenten hebben enkele exploitanten aangesproken en nogmaals aangegeven dat het niet toegestaan is om messen als prijs weg te geven (m.u.v. keukenmesblokken). De komende dagen zal opnieuw worden gecontroleerd, bij eventuele overtredingen wordt tot in beslag name overgegaan en proces-verbaal opgemaakt.

Agenten hebben verder in het kader van Tilburg Veilig gisteren het Centrum 220 fietsen gecontroleerd of deze gestolen waren. Er bleken vier gestolen fietsen tussen te staan. Deze controles worden tijdens de kermisweek voortgezet.

Gewonde bij verkeersongeval in Tilburg

TILBURG: Een 25-jarige man uit Kaatsheuvel is gisteren aan het eind van de middag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Burgemeester Bechtweg. De automobilist verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij raakte met zijn voertuig een auto in de flank en botste vervolgens frontaal tegen een tegemoetkomende vrachtauto. Het slachtoffer zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is met in elk geval beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar het slachtoffer militair is, doet de Kon. Marechaussee het verdere onderzoek.


Laatst gewijzigd 17-07-2010 11:23 | © Regio Midden en West Brabant |