Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout , 17-07-2010

Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling 53-jarige Waalwijker

WAALWIJK: De politie van het team Waalwijk - Loon op Zand is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling van een 53-jarige man die op zondag 11 juli jl. heeft plaatsgevonden in een brandgang naast een woning op de Mr Luybenstraat. De daders zijn mogelijk hangjongeren die het slachtoffer had aangesproken. De aangever kan zich echter niets van de mishandeling herinneren. Er is een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld, dit heeft echter vrijwel geen aanknopingspunten opgeleverd. De politie richt zich daarom nu op het vinden van getuigen. Zij kunnen bellen met de politie van Waalwijk - Loon op Zand via 0900-8844.

De politie kreeg die zondagmiddag omstreeks 12.50 uur een melding dat een man in elkaar geslagen was, de daders waren gevlucht. De dienders troffen voor een woning aan de Mr. Luybenstraat een 53-jarige man aan. Hij had een bebloed gezicht met veel blauwe plekken. Twee buurtbewoners hadden hem in een brandgang naast een woning gewond aangetroffen en zich over hem ontfermd. Een getuige had twee jongens en een fietser weg zien lopen. De politie heeft nog in de omgeving gezocht maar de daders niet meer aangetroffen. Het slachtoffer werd met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft woensdagmiddag in zijn woning een aangifte van het slachtoffer opgenomen. Hij vertelde dat hij drie jongens in de brandgang had aangesproken omdat ze daar rondhingen. Wat er daarna gebeurd is, weet hij niet.. Hij werd wakker in het ziekenhuis. Hij is geopereerd. Zijn bovenkaak, neus en beide oogkassen zijn gebroken. Het enige wat hij zich nog herinnerde is dat een van die gasten met de fiets was. Hij schat hun leeftijd tussen de 17 en 20 jaar.

Automobilist (21) betrapt op het rijden onder invloed

Een 21-jarige man uit Made is vannacht betrapt op het rijden onder invloed. De beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar een rijbewijs) werd aangehouden op de Kerkdijk. Hij blies 330 ugl. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

Arrestatie na mishandeling portier

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht op aanwijzing van een portier van een café een 32-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake mishandeling. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek naar hem in.

De uitsmijter verklaarde dat rond 02.40 uur twee mannen het café aan de Klappeijstraat wilden binnen gaan. Hij vertelde het duo dat er vanwege het sluiten niemand meer naar binnen mocht. De mannen reageerden direct agressief en dreigend. De beveiligingsmedewerker werd door één van de mannen vastgepakt terwijl de ander hem begon te slaan. Hij liep striemen in zijn nek en een kapotte lip op. Ook was zijn
rechterelleboog geschaafd

Politie onderzoekt inbraak in winkel en woning

OOSTERHOUT: Vannacht is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een winkel in het Bouwlingcenter aan de Nieuwe Bouwlingstraat. Aan de voorzijde van de winkel was een grote ruit ingeslagen. In de winkel werd een vitrine met gouden sieraden ingeslagen. De daders zijn vermoedelijk in het winkelcentrum gekomen door de toegangsdeur op het parkeerdek te forceren. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

RAAMSDONKSVEER: in een woning aan de Namer is vrijdagmiddag tussen 1.30 en 17.55 uur ingebroken. De inbrekers hebben een raam van de bijkeuken open gebroken. De buit bestaat uit sieraden en geld.


Laatst gewijzigd 17-07-2010 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |