Ministerie van Defensie

Afghaanse generaal bezoekt Nederlandse F-16's Kandahar

17 juli 2010, 12.40 uur

Generaal Khalil krijgt uitleg van kolonel Wido van der Mast. Foto: ministerie van Defensie

De Afghaanse commandant van Camp Hero, brigade-generaal Khalil, heeft donderdag een bezoek gebracht aan Kandahar Airfield. Hij bezocht daar onder meer de F-16's van de Air Task Force (ATF) en lunchte met de commandant van Kandahar Airfield, Air Commodore Gordon Moulds, en enkele Nederlandse stafleden van het Commando Kandahar Airfield (COMKAF).

Doel van het bezoek was het intensiveren van de onderlinge contacten tussen de coalitiepartners die werkzaam zijn op KAF en de Afghaanse ANA op Camp Hero, een trainingskamp voor de Afghan National Army (ANA) dat dichtbij Kandahar Airfield (KAF) ligt. De ontmoeting draagt bij aan de samenwerking tussen eenheden van de internationale coalitie en de Afghaanse strijdkrachten bij de beveiliging van het gebied rondom KAF en Camp Hero.

Waardevol

Generaal Khalil was onder de indruk van de F-16's. Hij kreeg van commandant ATF, kolonel Wido van de Mast, uitleg over de werking van het jachtvliegtuig en de bijdrage van de Koninklijke Luchtmacht in Afghanistan. Khalil gaf aan dat hij de aanwezigheid van de Nederlandse luchtmacht op KAF zeer waardevol vindt.

De Chef Staf van COMKAF, de Nederlandse kolonel Henk Bank, sprak van een geslaagd bezoek: "Wij zijn met onze Afghaanse partners nader tot elkaar gekomen. Dit biedt perspectieven voor verdere samenwerking in de toekomst."