Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


14 juli 2010

Rauwheid in een nieuw jasje met Zwart Licht, Viral Radio, Mo & Brakko, Ilja Meefout, 22tracks.com, Patricks BBQ, popup shops en meer.

Zaterdag 17 juli is het de hoogste tijd voor de eerste editie van de Metro54 Blockjam onder station Amsterdam Bijlmer Arena. Metro54 is een ontdekkingsreis langs de verschillende subculturen, sounds, uitingen en kunst die een stad herbergt. Het geeft een actueel beeld van de mash-ups die zijn ontstaan door de globale versmelting van jongerenculturen, mode en muziekstijlen. Door de komst van sociale netwerken is de wereld een creatieve speeltuin geworden. Metro54 speelt hier op in door de (nieuwste)ontwikkelingen binnen de (Europese) stedelijke jongerencultuur te tonen en zoekt doormiddel van het programma de subtiele grenzen en rauwe rafelrandjes van de stad op.

De Metro54 Blockjam is een energiek en onstuimig feest met diverse ingrediënten, zoals live performances van Zwart Licht, Mo & Brakko, Skinto en The Mitchell Brothers (UK), een dansvoorstelling van Multiple Moves i.s.m. Krater Theater en de Interculturele Monologen van Imagine IC. Verder is er de korte documentaire Bijlmershake, de expositie Home Made in the Bijlmer van Ilja Meefout, het experimenteel videomappingproject Tunnelvision in samenwerking met SJA , pop-up shops en zijn er guerrilla spoken word performances onder leiding van Mind the Gap & For the Love of Art. De muziek wordt verzorgd door gangmakers en aanstormend dj-talent zoals 22tracks.com, L'frique Som Systeme, Viral Radio, Africanhiphop.com soundsystem met DJ 360 en DJ Leee.

De Metro54 Blockjam wordt om 15.00 uur spetterend geopend door SEBB feat. Eternity, Zuidoost' beste brassband. Als je uitgefeest bent is er ruimte om te relaxen en te genieten van Bijlmer' bekendste BBQ van Patrick' Catering.

Metro54 Blockjam
datum: 17 juli 2010
locatie: onder station Amsterdam Bijlmer Arena
tijd: 15.0023.00 uur
toegang = gratis!

Zie ook: www.metro54.nl

Over Metro54
Metro54 wil voor een breed publiek een totaalbeeld scheppen van het kwalitatief hoogstaande aanbod van binnen en buiten stadsdeel Zuidoost in samenhang met de internationale markt, teneinde urbane kunst en cultuur te definiëren, promoten en stimuleren. Metro54 gelooft dat dit bijdraagt aan de verrijking van het kunsten cultuurklimaat voor jongeren en jongvolwassenen in Amsterdam en daarbuiten. Metro54 organiseert daarom door het jaar heen kleinschalige popup events op verschillende locaties in de stad en organiseert in de zomer van 2011 het jaarlijks terugkerende Metro54 festival op de Arena Boulevard.

Metro54 wil een platform zijn voor diverse partijen in de markt. Een deel van het programma wordt dan ook in samenwerking met partners ontwikkeld. Metro54 sluit daartoe allianties met diverse partijen. De Metro54 Blockjam wordt mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Zuidoost, NoLimit, Krater Theater, ZO! Cultuur, Imagine IC, CBK Zuidoost, Pathé Zuidoost, ProRail, NS Spoor, Bijlmerstyle, Mind the Gap, For the Love of Art, SJA/Streetrockaz, Beamsystems, Green Paper Boys, Daily Paper, Patricks Catering en vele anderen.

---