Gemeente Achtkarspelen


2010/YG69

Buitenpost, 6 juli 2010

Workshop flessenkunst door beeldend kunstenaar Sjef Meijman

Op zaterdag 17 juli, van 11.00 tot 15.00 uur, vindt op biologisch zachtfruitkwekerij/-verwerkerij Frytsjam in Twijzel een workshop flessenkunst plaats door beeldend kunstenaar Sjef Meijman.

Op 17 juli opent Frytsjam in Twijzel de deuren van 'de fabriek' voor publiek. Normalitair worden bij Frytsjam flessen vruchtensappen, wijnen, jammen en siropen gebotteld en van een etiket voorzien. 17 juli kunnen belangstellenden samen met Sjef Meijman (beeldend agrariër) een eigen kunstzinnige fles maken. De flessen kunnen gevuld worden met allerlei verschillende soorten sappen en wijnen, maar bijvoorbeeld ook met gedichten, tekeningen of wat u ook kunt bedenken. Ook de buitenkant van de flessen worden kunstzinnig bewerkt met geheel nieuwe etiketten. Wie deel wil nemen aan deze workshop flessenkunst kan zich opgeven bij Frytsjam, tel.nr. (0519) 22 12 95 of www.frytsjam.nl. Op 17 juli is de pluk- en beeldentuin van Frytsjam ook geopend.

Beeldend kunstenaar Sjef Meijman (1978), verblijft van 12 juni tot en met 17 juli in een woonwagen op het terrein van Frytsjam in Twijzel. Het verblijf van Sjef Meijman is gebaseerd op het 'All inclusive'-principe, wat inhoudt dat voor werk en levensonderhoud zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de producten die ter plekke voorhanden zijn of worden geproduceerd. De kunstenaar wordt gevoed met biologisch eten en put geestelijke voeding en inspiratie uit deze unieke omgeving. In ruil daarvoor krijgt de kunstenaar de opdracht een kunstproject te realiseren. Meijman heeft in zijn werk een grote fascinatie voor de basale relatie van de mens met zijn omgeving met het accent op voedsel, landbouw en natuurbeleving. Het project 'All Inclusive' maakt deel uit van het Masterplan kunst in de openbare ruimte 'Art Eco' van de gemeente Achtkarspelen, waarvan de uitvoering in handen is van Keunstwurk.