Ingezonden persbericht


Amsterdam, 8 juli 2010

Dansgezelschap anoukvandijk dc met internationale coproductie op Festival d' Avignon

Op het prestigieuze theaterfestival van Avignon is dit jaar van 17 tot en met 19 juli de dansvoorstelling TRUST van anoukvandijk dc te zien. In deze internationale coproductie met de Schaubühne Berlin treden de dansers en acteurs van beide groepen op als één gezelschap. De première van TRUST in 2009 in Berlijn leidde tot lovende kritieken en uitverkochte zalen.

De programmering van TRUST op het Festival d'Avignon is mede mogelijk dankzij een bijdrage uit En Scène les Pays-Bas !, een internationaal project van Theater Instituut Nederland (TIN) dat sinds 2008 het Nederlandse dans- en theateraanbod in Frankrijk stimuleert.

Het is de eerste keer dat het gezelschap van choreografe Anouk van Dijk in Frankrijk optreedt. In november brengt de dansgroep de nieuwste voorstelling PROSPERO, wederom een coproductie met de Schaubühne Berlin, op het Mettre en Scène Festival in Rennes.

In het kader van En scène les Pays-Bas ! traden eerder in Frankrijk al groepen op als Emio Greco I PC, Toneelgroep Amsterdam, TRASH, Ulrike Quade en Meekers. Franse programmeurs zagen en ontmoetten Nederlandse theatermakers tijdens festivals als CaDance, Holland Festival en Oerol.




Ingezonden persbericht