Landschap Noord-Holland


Heiloo, 8 juli 2010

Fietsen in de natuur met de boswachter bij Haarlem Langs verrassende plekjes in de Randstad

Lekker na het avondeten op de fiets met deskundige uitleg onderweg. Dat kan op zaterdag 17 juli van 19.00 - 20.30 uur met boswwachter Peter de Jong van Landschap Noord-Holland. U komt langs veel natuur en een landschap met forten, oude dijken en kerkjes. Een fietstocht om later nog eens aan terug te denken.

De boswachter kent deze omgeving als z'n broekzak en weet er veel interessants over te vertellen. We gaan via de mooie Hekslootpolder naar Spaarndam en bekijken onderweg forten van de Stelling van Amsterdam. Die is inmiddels zo beroemd dat de Unesco deze op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst. We fietsen ook langs mooie natuurgebieden. U hoort dan van alles over de planten en vogels die we zien. Gaat u mee? Wij verwachten u met uw fiets en neem, als u die heeft, een verrekijker mee. Startpunt Hoek Jan Gijzenvaart/Vondelweg/Spaarndamseweg in Haarlem-Noord bij het informatiebord van recreatieschap Spaarnwoude.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatiee op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl Lekker fietsen met de boswachter op een zomeravond. Foto R.Okker


Noot voor redacties