Reunie van honden uit Portugal en hun redders


AMERSFOORT, 20100715 -- Stichting Dierenhulp Mirbessa organiseert op 17 juli een reunie tussen geadopteerde honden uit Portugal met hun nieuwe baasjes in Nederland en de redders van deze honden uit Portugal, vrijwilligers van Vereniging Bianca.

U heeft vast wel eens ergens iets gelezen of gezien van de zeer dieronvriendelijke omstandigheden voor honden en katten in vakantielanden zoals bijvoorbeeld Portugal. In deze landen worden (zwerf)honden en katten vaak aan hun lot overgelaten, gedumpt, verhongerd en mishandeld. Stichting Dierenhulp Mirbessa werkt samen met Vereniging Bianca uit Portugal, die honden en katten in de regio Sesimbra (vlak onder Lissabon, Portugal) opvangt en liefdevol verzorgt. De honden worden vaak ziek, uitgehongerd of mishandeld op straat, of vastgebonden aan het hek van het terrein, aangetroffen. Vereniging Bianca heeft van de gemeente Sesimbra een terrein tot haar beschikking gekregen, waar inmiddels zo'n 250 tot 300 honden verblijven. Vele honden die daar verblijven zijn zeer geschikt voor adoptie en zijn dringend op zoek naar een liefdevol thuis.

Sinds de oprichting van Stichting Dierenhulp Mirbessa in November 2008 zijn er al meer dan 160 honden uit Sesimbra geadopteerd in Nederland. De reunie is georganiseerd om de vrijwilligers van Vereniging Bianca uit Sesimbra te laten zien hoe `hun' honden terecht zijn gekomen in Nederland. Ook is deze dag georganiseerd om meer naamsbekendheid en aandacht te krijgen voor de honden en katten in Portugal die uw hulp hard nodig hebben. Mocht u geinteresseerd zijn in het adopteren of tijdelijk opvangen van honden/katten of wilt u ons op een andere manier steunen, komt u dan gezellig in Amersfoort langs. De vrijwilligers van Mirbessa en Bianca kunnen u informatie geven over de verschillende mogelijkheden.

Naast opvang of adoptie is ook financiele hulp hard nodig. Vereniging Bianca heeft geen middelen en is afhankelijk van giften om de dieren eten te kunnen geven, te verzorgen, medicijnen te kopen, of te laten opereren door dierenartsen. Tevens kunt u helpen door dierbenodigdheden, zoals riemen, halsbanden, manden, voer, medicijnen e.d., mee te nemen naar Amersfoort. U kunt deze aldaar inleveren. Mirbessa zorgt ervoor dat deze spullen bij Verening Bianca in Portugal terecht zullen komen.

De reunie zal plaats vinden op 17 Juli 2010 van 11:00 tot 16:00 op het terrein van de hondensportvereniging Amersfoort, sportpark de `Bokkeduinen', Barchman Wuytierslaan 95 in Amersfoort. De dag is voor iedereen gratis toegankelijk en uiteraard zijn ook honden van harte welkom. Voor meer informatie zie www.dierenhulpmirbessa.nl

Stichting Dierenhulp Mirbessa, Annet te Velde





Ingezonden persbericht