Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

UNICEF hoopt op steun tijdens Barendrecht - Feyenoord Stadionclub draagt bij aan sportvoorziening en HIV-preventie

Het duel tussen Barendrecht en Feyenoord zal op 17 juli aanstaande niet alleen worden bijgewoond door duizenden enthousiaste veotbalfans. Ook de collectanten van UNICEF zullen zich melden op Sportpark de Bongerd.

Feyenoord en Unicef zetten zich al jaren in voor de welvaart van kinderen in Afrika. Sinds 2002 doen beide partijen dat 'hand in hand'. Het kinderfonds van de Verenigde Naties profiteert op die manier van de internationale uitstraling van de Rotterdamse voetbalclub. Feyenoord heeft op zijn beurt in Unicef een betrouwbare en wereldwijd gerespecteerde partner gevonden voor het vervullen van haar maatschappelijke taak.

UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Sport en spel zijn van belang voor de gezondheid en ontwikkeling van elk kind. Voor kinderen die opgroeien in gebieden waar geweld aan de orde van de dag is, is het noodzaak. Sport en spel maakt ze weerbaar tegen de meezuigende werking van hun gewelddadige omgeving. Daarom werkt UNICEF wereldwijd aan sportprogramma's om het leven van die kinderen te verbeteren.

Bijvoorbeeld in Zuid-Afrika waar UNICEF op probleemscholen in het hele land 2.000 sportcoaches opleidt. In Zuid-Afrika zijn de sportlessen een welkome afleiding voor kinderen die opgroeien te midden van geweld, criminaliteit en hiv en aids. Bovendien krijgen kinderen tijdens het sporten op een interactieve manier les over HIV en aids en omgaan met geweld. Lessen die een kind in een township of waar ook ter wereld, hard nodig heeft om te overleven.

De supporters van Feyenoord en Barendrecht kunnen daarbij een handje helpen door met gulle hand te geven aan de collectanten van het plaatselijke UNICEF-comité. Het duel tussen Barendrecht en Feyenoord wordt gespeeld op 17 juli om 16.00 uur op Sportpark de Bongerd in Barendrecht. Informatie over de kaartverkoop vindt u op www.bvvbarendrecht.nl/feyemoord. De collectanten zijn voor, tijdens en na het duel aanwezig, rondom het hoofdveld van de amateurvereniging.

E I N D E P E R S B E R I C H T




Ingezonden persbericht