Feestweek Buitenpost barst van de activiteiten

Paardenmarkt viert 450 jarig bestaan

De feestweek in Buitenpost gaat donderdag 29 juli om 19.30 uur van start met een spetterend straatartiestenfestival in de Kerkstraat met internationale artiesten en artiesten van eigen bodem. De stichting Feestcommissie Buitenpost wil dit jaar warme sferen creëren met artiesten uit o.a. Engeland. Ook kunt u gaan genieten van een ZUMBA demonstratie door SWITTE en Fit4You en van de springgroep van gymnastiekvereniging MAAS.

Paardenmarkt 450 jaar!
Wat deze feestweek extra bijzonder maakt is de 450ste paardenmarkt in Buitenpost die woensdag 4 augustus plaatsvindt. De markt wordt dit jaar extra groot aangepakt met maar liefst 100 paarden en pony's. In samenwerking met de gemeente Achtkarspelen en handelaren uit de omgeving is op de Parklaan de perfecte locatie gevonden om een grote paardenmarkt te organiseren.

Feest voor de kinderen
Voor de kinderen zijn dit jaar weer nieuwe, leuke activiteiten bedacht. Vrijdag 30 juli is in zwembad De Kûpe vanaf 12.00 uur een ATB zwemfeest georganiseerd voor kinderen uit de groepen 1 t/m 8. Dinsdag 3 augustus is het voor de kinderen helemaal feest. Dan organiseert de feestweekcommissie in samenwerking met HSV Buitenpost e.o. een jeugdviswedstrijd voor kinderen t/m 15 jaar. Deze wedstrijd zal worden gehouden in de vijvers in de wijk Molenerf. Om 09.00 uur kan iedereen verzamelen op de Parklaan. Op de Parklaan is 3 augustus vanaf 10.00 uur een heuse kinderboerderij met zo'n 70 dieren! Tussen 10.00 en 12.00 uur is het mogelijk om op een pony te rijden. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er tussen 10.00 en 12.00 uur een waterspelletjes parcours uitgezet met een grote buikglijbaan! In de tent kunen dierenmaskers gekleurd worden, kinderen worden geschminkt en ze kunnen zich uitleven op een springkussen. 's Middags van 13.00 tot 14.00 uur vindt een roofvogeldemonstratie plaats op de Parklaan.

Sportieve activiteiten
Nieuw dit jaar is de historische motorsportdag op zaterdag 31 juli op de Bernhardlaan. De hele dag zal in het teken staan van antieke racemotoren. Er wordt een circuit aangelegd, zoals dat er in de vroegere jaren uitzag. De hele dag zullen demonstratieritten en wedstrijden worden gehouden. Het is ook mogelijk om een kijkje te nemen in de pits. Van 10.00 tot 12.00 uur worden trainingen gehouden en vanaf 13.00 uur vinden wedstrijden plaats. Er is terras met live muziek aanwezig en springkussens voor de kinderen.
Daarnaast vinden er nog tal van sportieve activiteiten plaats tijdens de feestweek: darttoernooi, fjierljeppen, tennistoernooi, ringrijden, motorrondrit en natuurlijk de grote concours hippique op woensdag 3 augustus op het Mejontsmaveld.

Feestweekcommissie trakteert
30 juli trakteert de feestweekcommissie iedereen weer op een heuse Buitenbioscoop met een schitterende komedie/ actie film op de Parklaan. Zaterdag 31 juli, dinsdag 2 en woensdag 3 augustus staan in de feesttent diverse artiesten op het podium die iedereen laten swingen. Na het succes van afgelopen jaren kunnen zaterdag 31 juli alle inwoners uit Buitenpost weer aanschuiven bij het gratis ontbijt in de feesttent aan de Parklaan, de Bûtenposter Brochje. Dinsdagavond 2 augustus vindt er vanaf 20.00 uur een orgelconcert plaats in de Hervormde Kerk.

De feestweek in Buitenpost duurt tot en met woensdag 4 augustus. Een volledig programma is terug te vinden op www.feestweekbuitenpost.nl

---- --



Ingezonden persbericht