Ingezonden persbericht


CNV Vakmensen

17 juli 2010, Utrecht

CNV Vakmensen tekent protocol met NS en Oranjewoud over verkoop van Strukton

Op vrijdagavond 16 juli hebben de vakbonden overeenstemming bereikt over de verkoop van de aandelen in Strukton Groep N.V. door NS aan Oranjewoud N.V.

In het protocol is afgesproken dat de werkgelegenheid van de vaste- en ingeleende arbeidskrachten in de komende jaren op peil zal worden gehouden.

De arbeidsvoorwaarden blijven ook na de aandelenoverdracht gehandhaafd.

Verder zijn er afspraken gemaakt over de medezeggenschap binnen Strukton en Oranjewoud.

Voor de werknemers bij Strukton Worksphere is er nog een probleem met het pensioen. Dit probleem dateert nog uit de tijd dat Worksphere verkocht werd door Stork. De toen opgebouwde pensioenrechten zijn in het Storkpensioenfonds gebleven. Afgesproken is dat zowel NS als Oranjewoud zich zullen inspannen om de pensioenrechten op de meest voordelige manier over te dragen aan het pensioenfonds voor de metaal en techniek.

Oranjewoud kent geen topbeloningen en excessieve beloningen. De loonontwikkeling van medewerkers die niet onder de cao's vallen zullen niet uitstijgen boven de normale loonontwikkelingen.

Bestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen is blij met de bereikte afspraken: "Het heeft even geduurd en het leek er op dat NS niet bereid was om afspraken te maken. Gelukkig is er nu een protocol getekend met alle partijen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst en dat hebben de werknemers van Strukton hard nodig. De onzekerheid over de toekomst van Strukton heeft bijna 10 geduurd. Gelet op alle informatie die het CNV heeft ontvangen en uit de gesprekken met NS, Strukton en Oranjewoud ben ik van mening dat er een goede toekomst is voor Strukton binnen Oranjewoud. Kritisch en positief zal het CNV de ontwikkelingen blijven volgen".