KRO

Yvon Jaspers volgt een jaar lang vijf anorexiapatiënten in KRO's XXS

Uitzenddatum: 18/07/2010

KRO's XXS: leven met anorexia

Zondag 18 juli (21.15 uur, Nederland 3) start het nieuwe programma van Yvon Jaspers, KRO's XXS. Voor deze 7-delige serie volgde Yvon een jaar lang vijf jonge mensen die alles in zich hadden om een mooi leven te leiden, gelukkig te zijn. Totdat een verwoestende eetstoornis alles drastisch veranderde. Fleur, Mike, Lotte, Sandra en Stella worden nu dagelijks geleefd door anorexia. Maar hoe lang nog? In Nederland overlijdt bijna wekelijks iemand aan de gevolgen van deze zelfdestructieve en vaak onbegrepen ziekte. Een ziekte die niet alleen jonge meisjes treft, bewijzen Mike en moeder Sandra. Zij hopen samen met Lotte, Fleur en Stella op een betere toekomst. Lukt het hen om de anorexia te overwinnen?

Verpleegkundige Fleur (25), heeft inmiddels 10 jaar anorexia. Zij heeft één grote wens: beter worden voordat haar moeder overlijdt aan kanker. Maar juist de ziekte van haar moeder heeft ervoor gezorgd dat Fleur anorexia kreeg. Want over haar eigen eten heeft ze, in tegenstelling tot de ongrijpbare ziekte van haar moeder, wel controle...

Mike (19), heeft sinds twee jaar een groot geheim. Hij heeft anorexia. Stap één voor hem is zijn geheim te delen met de wereld. Om te beginnen: zijn moeder. Daarna wordt het tijd om de eetstoornis aan te pakken door hopelijk een opname in een kliniek.

Lotte (14) mag na opname in een kliniek weer naar huis. Niet omdat ze haar behandeling succesvol heeft afgerond, maar omdat ze haar niet meer kunnen helpen. Het is nu aan Lotte zelf, lukt het haar om op gewicht te blijven of wordt het een gedwongen opname in het ziekenhuis?

Sandra (39) is moeder van 3 kinderen. Ze heeft al jaren last van eetstoornissen. Momenteel zit ze in dagbehandeling en hoopt de anorexia onder controle te kunnen krijgen. Zodat ze eindelijk met haar kinderen een `normaal' gezin kan vormen.

Ex-model Stella (19) wordt ontslagen uit de kliniek. Na jaren behandeld te zijn, hoopt ze nu eindelijk het leven te kunnen leiden van een echte student! Studeren, stappen en gezelligheid met vriendinnen. Lukt het haar om gewoon te eten en niet weer terug te vallen in haar oude gewoontes?

Yvon Jaspers volgt Fleur, Mike, Lotte, Sandra en Stella in hun dagelijks leven. KRO's XXS laat zien hoe het leven met een eetstoornis er echt uitziet en probeert de vooroordelen die er zijn weg te nemen.

KRO's XXS wordt gemaakt door Skyhigh TV.

KRO's XXS, vanaf zondagavond 18 juli om 21.15 uur op Nederland 3.