Gemeente Echt-Susteren


Brandweer Susteren organiseert open dag

Â

Spectaculaire demonstraties, live muziek en diverse activiteiten voor kinderen. Het zijn slechts een paar ingrediënten van de open dag van Brandweer Susteren op zondag 18 juli.

Op deze dag is er van 11.00 tot 18.00 uur in en rondom de brandweerkazerne in Susteren van alles te doen. Op en rond de kazerne aan de Reinoud van Gelderstraat 38 in Susteren, verzorgt de brandweer demonstraties, ook worden autoâs opengeknipt, en de bezoekers kunnen zien hoe een airbag werkt. Verder is het mogelijk om met de brandweerhoogwerker de skyline van Susteren te genieten. Gasten kunnen daarnaast ervaren hoe het is om in een huis vol rook een slachtoffer te moeten zoeken.

Â

Deze dag staat in het teken van Euromosa. Euromosa is een Euregionaal samenwerkingsverband tussen Nederland, Duitsland en België. Brandweervoertuigen van alle deelnemende landen en gemeenten zijn daarom aanwezig.

Â

Verder staat het nieuwe brandweervoertuig in de belangstelling. Burgemeester Akkermans overhandigt deze officieel aan het korps. Bovendien kunnen bezoekers kennis maken met de nieuwe postcommandant voor de post Susteren Jan Goossens.

Speciaal voor de kinderen heeft de brandweer een kinderland gemaakt met een springkussen. Verder kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd, waarmee ze met hun klas een bezoekje aan een kazerne kunnen verdienen.

Â

Meer informatie over de open dag is te vinden op de website van de brandweer: www.brandweer-susteren.nl.