Stichting Wakker Dier

RECORDPOGING: MEESTE MENSEN IN EEN MODDERPOEL
(28 juni 2010)
Wakker Dier roept `Wakkere Winkelaars' op mee te doen met de Recordpoging `Meeste Mensen in een Modderpoel'. Op 18 juli om 13.00 uur komen diervriendelijke consumenten, ofwel Wakkere Winkelaars, in actie voor meer varkens in modder. Dit is nodig, want 12 miljoen varkens komen deze zomer niet buiten. Wakkere Winkelaars vinden dat alle varkens recht hebben op zonlicht en een modderpoel. In het modderbad dat zij delen met de biologische moedervarkens van de Jofrahoeve in Esch, vragen zij andere winkelaars ook wakker te worden: kies in de supermarkt voor modder, koop biologisch. De varkens in Esch hebben in hun poel een `bounty eiland' voor het `blue lagoon' gevoel, aldus de boer. Deelnemers kunnen zich opgeven op
http://www.wakkerdier.nl/recordpoging.php.

Wakker Dier bedankt Wakkere Winkelaars Op de boerderij in Esch ervaren Wakkere Winkelaars het genot van de biologisch moedervarkens. Jong en oud zijn welkom om 18 juli het modderbad te delen. Met een biologische lunch, een Wakkere Winkelaar T-shirt, een rondleiding op de boerderij en een biologische minimarkt bedankt Wakker Dier, namens de varkens, de deelnemers voor hun diervriendelijke keuzes in de winkel.

Alle varkens naar buiten!

Deze zomer staat Wakker Dier in het teken van varkens en modderpoelen. Op 22 juni organiseerde Wakker Dier de `diervriendelijkste BBQ van 2010' langs de modderpoel van de biologische boerderij Schutterhof in Well. Dames in hoge hakken serveerden de zwangere varkens een biologische vegetarische BBQ. Tegelijkertijd was op de radio de spot: "dat goedkope karbonaadje op jouw BBQ ziet daar meer zon dan toen hij nog in leven was" te horen. Volgende maand kiest Wakker Dier wederom de Mooiste Modderpoel van het jaar. De modderpoel van de Jofrahoeve in Esch verloor vorig jaar in deze verkiezing net van de poel met `gouden zandstrand' van de familie Hendriksen.