Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2010.006, 27 juni 2010

Griekse mythologie opent Vierdaagse 2010

Vlaggenparade met Ellen ten Damme en Orkest Koninklijke Luchtmacht

Het epische verhaal uit de Griekse mythologie over de krijger Atlas staat centraal in de Vlaggenparade 2010, de feestelijke openingsceremonie van de 94ste Vierdaagse en 41ste Vierdaagsefeesten.

De spectaculaire showproductie waar circa 250 talenten uit zéér diverse disciplines aan meewerken wordt op zondagavond 18 juli vanaf 21.00 uur op de grasmat van het Goffertstadion in Nijmegen gelegd. Acteur Bram van der Vlugt speelt Kronos en zal gids en verteller zijn op deze reis door de oudheid die onder de titel `Atlas & The Walk of the World' wordt uitgevoerd. Zangeres Ellen ten Damme en het Orkest Koninklijke Luchtmacht spelen muzikale hoofdrollen in deze productie, naast uitvoerenden als Close Act Theatre en Segura! (Escola de Samba Maestricht).

Parachutisten

Het Goffertstadion is vanaf 20.00 uur geopend. Het entertainment in en buiten het stadion wordt tijdens de inloop verzorgd door de percussionisten van Segura! en door DJ Nick van Mansum. Het hoofdprogramma begint om 21.00 uur traditiegetrouw met de landing van de parachutisten van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. In het muziekblok dat daar op volgt zal Orkest Koninklijke Luchtmacht o.l.v. Thomas Moore de stemming nog verder opvoeren, samen met zangeres en theaterpersoonlijkheid Ellen ten Damme.

Internationaal orkest

Tijdens het al even traditionele defilé verwelkomen Stichting DE 4DAAGSE en Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen alle deelnemende wandelaars op symbolische wijze middels een selectie burgergroepen en militaire delegaties, muzikaal begeleid door een groot samengesteld, internationaal orkest waaraan deelnemen:
Air Command Band Winnipeg uit Canada, Hjemmevaernets Musikkorps Vendsyssel uit Denemarken, LKM 2 (Air Force Music Corps) uit Duitsland, Royal Engineers Band uit Engeland, Hemvaernets Musikkår Skaraborg uit Zweden en uit Zwiterland Spiel der Kantonspolizei Bern.

Vierdaagselied

Na het defilé wordt de showproductie `Atlas & The Walk of the World' uitgevoerd. Vervolgens spreekt marsleider Johan Willemstein zijn openingswoorden uit en zal onder begeleiding van de verzamelde orkesten het `Vierdaagselied' gespeeld (en gezongen) worden; een speciaal voor deze avond door de Nijmeegse componist Douwe Medema geschreven arrangement van de Vierdaagsemars.

Concept en regie

De Vlaggenparade 2010 is een gezamenlijk project van Stichting DE 4DAAGSE en Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen. De organisatie is in handen van de Commissie Vlaggenparade, Intocht en Marsmuziek (VIM) onder leiding van Gijs Holterman. Voor concept en regie tekent regisseur Jasper Korving.

Kaartverkoop

De Vlaggenparade is voor deelnemers aan de Vierdaagse gratis toegankelijk. Kaartjes (op=op) zijn op vertoon van de polsband alleen op zondag 18 juli verkrijgbaar bij de Infostand op start- en finishlocatie de Wedren. Kaartjes in de losse verkoop zijn à EUR 9,- te koop bij het UIT Buro, Keizer Karelplein 32h, 6511 NH Nijmegen (in de Stadsschouwburg). De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Bellen kan ook: 0900-1122344 (45 cpm) ma-vr 09.30 uur tot 17.30 uur, za 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie: www.uitburo.nl/nijmegen.

94^e EDITIE | 20-23 JULI 2010