Gemeente Winterswijk

Kennismaking met het BOS-project

Kennismaking met het BOS-project

Op zondag 18 juli kunnen belangstellenden kennismaken met het BOS-project. Om 10.30 uur kan men onder leiding van een gids deelnemen aan een wandeltocht van ongeveer 1,5 uur of aan een wandeling van ongeveer drie kwartier.

Onderweg wordt meer verteld over de historie van de deelprojecten, maar ook over de herstelplannen van de cultuurhistorische parels. Het vertrekpunt is bij het voormalige campinggebouw aan de Badweg 4 in Winterswijk (rechts naast het Strandbad). Deelname is gratis!

In het schitterende beekdecor, vanaf het Buskersbos tot de Bekendelle, worden meerdere cultuurhistorische parels hersteld en versterkt onder het overkoepelende project genaamd BOS-project. Alle partners in het BOS-project willen onder meer de monumenten herstellen en behouden en voor het publiek toegankelijk maken. Ook willen zij een belangrijke bijdrage leveren aan de thema's natuur, recreatie, landschap, water, economie en cultuurhistorie. De deelprojecten zijn Buskersbos, Beekherstel en optimaliseren peilbeheer Boven Slinge, Borkense en Bocholtse Baan, Recreatiecentrum Het Winkel, Strandbad, Bleekweide/Bleekhuis, Olliemölle, DAV-terrein en Berenschot's Watermolen. Voor meer informatie over het BOS-project kunt u doorklikken naar actueel/projecten/BOS-project op onze internetsite.

berenschot watermolen