Radboud Universiteit Nijmegen


* Overzicht

* Institute for Mathematics, ...

* Voorproefje Cosmic ...

Voorproefje Cosmic Sensation op Vierdaagsefeesten Nijmegen

Datum bericht: 15 juli 2010

Zondag 18 juli aanstaande is op de Vierdaagsefeesten in Nijmegen een voorproefje te beleven van Cosmic Sensation, het evenement waarbij kosmische straling uit het heelal wordt omgezet in dansmuziek . Dat evenement vindt eind september plaats in Nijmegen. Komende zondag treden tussen 17.00 en 20.00 uur ACOS CoolKAs en DJ Peter Nijborn op. Zij brengen muziek zoals die ook bij het evenement in september te horen zal zijn.

Onzichtbare straling beleven
Op Cosmic Sensation ( 30 september tot en met 2 oktober, Park Brakkestein, Nijmegen) wordt kosmische straling uit het heelal live omgezet in moderne dansmuziek en spectaculaire beelden die in een enorme koepeltent, 360 graden rondom, worden geprojecteerd. Op deze manier kan de straling uit het heelal, die altijd om ons heen is zonder dat we er iets van zien of merken, hoorbaar en zichtbaar worden gemaakt. Zo wordt de bezoeker deelgenoot van de informatie uit verre delen van het universum waarmee wij voordurend worden gebombardeerd.

Boegbeelden elektronische muziek
Op zondag 18 juli treden van 17.00 tot 20.00 uur op de Vierdaagsefeesten ACOS CoolKAs en DJ Peter Nijborn op, op het Lift!-podium in het Valkhofpark. Zij zijn boegbeelden van de muziek die bij Cosmic Sensation zal worden gebruikt en bewerkt door de informatie van de kosmische straling. ACOS CoolKAs, Konstantin Atomas en Vasiliy Basalaev uit Omsk in Rusland, die ook op Cosmic Sensation zelf van de partij zullen zijn, zijn aanstormend talenten in de elektronische muziek. DJ Peter Nijborn, eveneens aanwezig op het evenement eind september, is een bekende naam in de DJ scene en iemand die altijd open staat voor experimenten.

Academische Jaarprijs 2009
Cosmic Sensation heeft in 2009 de Academische Jaarprijs gewonnen als het beste project om vooruitstrevende wetenschap bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Op een rijtje:
Zondag 18 juli 2010, 17.00 - 20.00 uur
ACOS CoolKAs en DJ Peter Nijborn
podium Lift!, Valkhofpark, Nijmegen
Zie ook website de-Affaire

Donderdag 30 september tot en met zaterdag 2 oktober Cosmic Sensation
Park Brakkestein, Nijmegen
Zie