Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Uitreiking Fairtrade-titel tijdens Musada

Sittard-Geleen, 12 juli 2010 - Sittard-Geleen is officieel fairtrade-gemeente. Met deze titel bewijst de gemeente dat zij zich inzet voor eerlijke handel op de wereld. Op 18 juli tijdens het Musada-festival op de Markt in Sittard zal de landelijke jury de titel 'Fairtrade Gemeente' officieel uitreiken.

Een lange lijst van ondernemers, winkels, bedrijven en maatschappelijke organisaties laat zien dat fairtrade voor de gemiddelde inwoner van Sittard-Geleen lang niet meer een 'ver-van-mijn-bed-show' is. Door de aandacht die voor eerlijke handel binnen Sittard-Geleen is ontstaan, heeft de gemeente officieel de titel Fairtrade Gemeente behaald.

Om dit succes met iedereen te vieren, zijn er verschillende activiteiten tijdens het Musada-festival op de Markt in Sittard op 18 juli. Vanaf 12.00 uur kan iedereen genieten van zang, dans en muziek van Musada en van de speciale fairtrade stand. Daarnaast zijn er voldoende gelegenheden om een (fairtrade) hapje en drankje te nuttigen.

Om 14.00 uur zal wethouder Berry van Rijswijk het Musada festival 2010 officieel openen en de titel 'Fairtrade Sittard-Geleen' in ontvangst nemen.

Omdat fairtrade één van de Millenniumdoelen is, wordt er rond 16.00 uur nog stilgestaan bij die Millenniumdoelen. Dat gebeurt met een ludieke Millennium act. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Naast schminken en een ballonnenclown kan iedereen tegen inlevering van een Millenniumwens-kaartje met een zelf bedachte Millenniumwens (verkrijgbaar op de Markt bij de fairtrade stand) een Millenniumballon en een fairtrade verrassing krijgen. Om 16.30 uur worden de ballonnen gezamenlijk opgelaten.


---