LLiNK

Rotterdam, 14 juli 2010

Haute couture ontmoet haute cuisine: Marlies Dekkers te gast in Eet Smakelijk

In Eet Smakelijk Op Reis gaat chefkok Leon Mazairac op bezoek bij een bekende Nederlander in het buitenland. Daar maken ze een culinaire reis op zoek naar de allerlekkerste gerechten. Al reizend komen ze er achter waar ons dagelijks voedsel nou eigenlijk vandaan komt. Aankomende zondag bezoekt Leon Marlies Dekkers in Parijs. In de stad van de haute couture en de haute cuisine helpt hij haar om haar grootste culinaire angst te overwinnen...slakken eten.

Parijs is voor Marlies Dekkers de plek om inspiratie op te doen voor haar lingerieontwerpen? vrouwelijk en verleidelijk. Parijs is ook voor Leon speciaal: zijn culinaire roots liggen hier. Bij de grote sterrenchefs als Alain Ducasse heeft Leon zich de gastronomie meester gemaakt. Een ontmoeting tussen haute couture en haute cuisine.

Leon haalt alles uit de kast om Marlies van zijn culinaire kunnen te overtuigen. Aan de Place de la Madeleine laat hij zich inspireren en op de Marché Raspail worden verse groenten gehaald. Marlies is natuurlijk de aangewezen persoon om servies uit te zoeken. Het eindresultaat is een oogstrelende culinaire maaltijd. Maar... zal Marlies de slakken van Leon durven te eten? Eet Smakelijk is te zien op zondag 18 juli, 19.49 uur, Nederland 3

Over Marlies Dekkers

De lingerie van Marlies Dekkers wordt internationaal gezien als baanbrekend, trendsettend en innovatief. Het traditionele, romantische kant en lint maken plaats voor een krachtig samenspel van lijnen, lagen en subtiele uitsnijdingen op onverwachte plaatsen. De undressed lingerie collectie, sundressed beachwear lijn en de nightdressed avondkleding lijn staan stuk voor stuk bekend om hun uitstraling van kracht en zelfvertrouwen. Marlies Dekkers ontwerpt om vrouwen te plezieren...

Marlies Dekkers (1965) studeert in 1991 cum laude af aan de Sint-Joost Academie voor Kunst en Vormgeving te Breda. Met een overheidssubsidie lanceert zij twee jaar later haar lingeriecollectie undressed. Haar moderne visie op lingerie veroorzaakte een kleine lingerie revolutie in Nederland.

Marlies Dekkers ontwerpt vanuit haar eigen levensvisie en streeft ernaar om het zelfvertrouwen van vrouwen te vieren en te accentueren. Haar motto is dan ook 'Dare to be'. Ze beschouwt het vrouwelijk lichaam als haar canvas en omarmt de vrouwelijke vormen met de grafische lijnen in haar ontwerpen. Achter elk ontwerp schuilt een uniek verhaal waarvoor ze haar inspiratie put uit diverse bronnen; van kunstenaars en filosofen tot aan haar eigen levenservaringen. Het verhaal van een collectie wordt verteld door de combinatie van het unieke ontwerp, het kleurenspel en de uitgesproken print. Vandaag de dag is marlies|dekkers uitgegroeid tot een gevestigd merk met wereldwijd 1000 verkooppunten en eigen stores in landen als Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Thailand. .

Wereldberoemde sterren als Paris Hilton, Rihanna, Lady Gaga, Britney Spears en Dita Von Teese worden regelmatig in de lingerie van marlies|dekkers gespot!


---
NOOT VOOR REDACTIE,

LLiNK