Ingezonden persbericht


Langgekoesterde wens gaat in vervulling
Opening Insectarium in KASTEELPARK BORN

Menige jaren van voorbereiding zijn eraan voorafgegaan, maar het resultaat mag er zijn: een Insectarium met daarin "griezeldieren" met veel poten. Kom op zondag 18 juli naar de opening en maak kennis met de bewoners.

Insectarium
We noemen het gebouw het Insectarium, maar je vindt er niet alleen insecten. Onder de basisscholen in de directe omgeving is een wedstrijd uitgeschreven onder de leerlingen van de groepen 6 t/m 8. Ze mochten een mooie naam bedenken en tevens een ontwerp maken van het gevelbord. Op zondag 18 april om 13.30 uur worden het bord en de naam onthult. Ook nieuwsgierig? Kom dan zeker even langs.

Loop naar binnen en je waant je in een echte jungle met de fraaie muurschilderingen en rijke beplanting. In de terraria tref je diverse diersoorten aan: van agaatslakken tot vogelspinnen en van tropische kikkertjes tot wandelende takken. Op zondagmiddag is de verzorger aanwezig om uitleg te geven over de verzorging van de dieren en wie weet, mag je ook een wandelende tak of vogelspin vasthouden....

Ook IVN is aanwezig om je informatie te geven over insecten in Nederland.

Veel schaduw
Ook bij warm weer is het uitstekend toeven in Kasteelpark Born. De grote oude bomen geven veel schaduw. Je kunt genieten van de diverse dieren en geiten aaien op de kinderboerderij. Daarna kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje op het terras terwijl de (klein)kinderen lekker spelen in de aangrenzende speeltuin of springen op de grote airtrampoline.

Openingstijden

Tot en met 1 november is het Kasteelpark dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is 4,50 euro voor kinderen en 6,50 euro voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop.

Jaarkaart

Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen 14,50 euro en volwassenen 19,50 euro.