Première documentaire `Vechten voor Energie'


Het indrukwekkende verhaal van een opa en oma die alles doen voor hun zieke kleindochter

OVERVEEN, 20100715 -- Aanstaande zondag, de 18e Juli zal in Overveen de documentaire `Vechten voor Energie' groots in premiere gaan. In deze documentaire wordt de reis van opa Frans en oma Ria gevolgd, die met vrienden een sponsor-fietstocht van 2500 kilometer dwars door Europa maakten.

In oktober 2007 werd bij de 4 jarige Joska de diagnose gesteld dat ze lijdt aan een `Mitochondriele stofwisselingsziekte'. Een ziekte waarbij het lichaam geen energie opneemt en een ziekte met een lage levensverwachting. Niet alleen nieuws dat het leven van Joska en haar ouders heeft veranderd maar haar hele omgeving heeft aangegrepen.

In deze documentaire heeft regisseur Jan-Willem Schram het ingrijpende verhaal van Joska en haar familie vastgelegd. Wat gebeurd er met 3 generaties familie, hoe gaat iedereen er persoonlijk mee om en wat brengt het in mensen los.

We volgen Frans en Ria, grootouders van de 4 jarige Joska, op hun sponsor-fietstocht door Europa die georganiseerd is om geld in te zamelen voor onderzoek naar de zeldzame energiestofwisselingsziekte van hun kleindochter. Haar genezen kunnen ze niet, maar in fietsen zijn ze wel goed.

Aanstaande zondag zal in aanwezigheid van alle betrokkenen en een grote groep geïnteresseerden `Vechten voor energie' in première gaan.
U bent van harte welkom om bij de première aanwezig te zijn.

Voor meer informatie over de documentaire, kijkt u op www.biking4energy.nl





Ingezonden persbericht