Ingezonden persbericht


Amsterdam, 28 juni 2010

RUHR.2010

Feestvieren op de Autobahn, dwars door de culturele hoofdstad van Europa

Het wordt hoe dan ook spectaculair voor bezoekers én bewoners van het Ruhrgebied. Op 18 juli gaat namelijk een van de drukste autosnelwegen in Europa dicht. Gedurende een dag verandert de autosnelweg A40/B1 tussen Dortmund en Duisburg over een lengte van 60 kilometer in een reusachtig podium voor culturen en generaties uit alle landen. Het project 'Still-Leben Ruhrschnellweg' is onderdeel van RUHR.2010, het cultuurprogramma waarmee het Ruhrgebied dit jaar culturele hoofdstad van Europa is.

De rijbaan richting Dortmund is exclusief gereserveerd voor fietsers, inlineskaters en alles wat zonder motor kan rijden. De andere rijbaan, richting Duisburg, biedt plaats aan de langste tafel ter wereld. Circa 20.000 tafels worden naast elkaar opgesteld. Aan deze tafels geven dansers, zangers en acteurs voorstellingen. Ook talloze sportverenigingen en cultuurfans zijn aanwezig, onder wie tafelvoetbalspelers, schaakexperts en Wikipedia-aanhangers. Zij stellen hun vereniging voor en nodigen bezoekers uit voor activiteiten. Het is een internationaal evenement: naast Duitse deelnemers zijn Amerikaanse, Japanse, Spaanse, Zwitserse, Oostenrijkse, Nederlandse en Poolse verenigingen aanwezig.

Tickets nog verkrijgbaar
Het evenement is gratis toegankelijk voor bezoekers. Wie echter als deelnemer bij het evenement wil zijn, kan een plek aan de 60 kilometer lange tafel reserveren. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor tafels bij Dortmund, Mülheim en Bochum. Reserveren kan op www.ruhr2010.de/still-leben. Een ticket kost 25 euro plus service- en verzendkosten. Aan elke tafel is plek voor acht tot tien personen. Deelnemers dragen actief bij aan het feest, bijvoorbeeld door een vereniging, hobby of vriendengroep voor te stellen.

Recordproject
Het gehele Ruhrgebied vormt in 2010 de culturele hoofdstad van Europa. Het project 'Still-Leben Ruhrschnellweg' markeert het hoogtepunt van het culturele programma. De metamorfose van Autobahn tot podium is een recordproject. In de nacht van 17 op 18 juli wordt de volledige infrastructuur opgebouwd: ruim 20.000 tafels en 40.000 banken. Om die op de juiste plek te krijgen, zet de organisatie 60 vrachtwagens en 140 heftrucks in. Ruim 5000 personen helpen mee. Zij plaatsen 3000 borden die bezoekers op de dag zelf de weg wijzen en verzorgen bijvoorbeeld 3000 sanitairgebouwen.

Wie Still-Leben Ruhrschnellweg bezoekt, kan de vele voorstellingen en presentaties te voet bereiken via de 'tafelbaan'. Dit is de rijbaan richting Duisburg. De andere rijbaan, richting Dortmund, is opengesteld voor alles dat wél wielen maar geen motor heeft. Voor meer informatie, nieuws, routegegevens en boekingen kunt u terecht op de website van Still-Leben Ruhrschnellweg op www.ruhr2010.de/still-leben. Overnachtingsmogelijkheden zijn er volop. Bijzondere en aantrekkelijke aanbiedingen zijn te vinden bij de Nederlandse 'Gastgeber' op www.nl-ruhr.de.




Ingezonden persbericht