Ingezonden persbericht


Zomerse Zondagen in het Gemeentemuseum

18 + 25 juli en 8 augustus

Gemeentemuseum Den Haag

Op 18 en 25 juli en 8 augustus is er voor de hele familie weer van alles te doen in en rond het Gemeentemuseum: workshops voor volwassenen en kinderen, een kunstreis door het museum en een speciale tentoonstelling voor de kleinsten over het Lelijke jonge eendje. In de binnentuin kan er gepicknickt worden en op 25 juli om 16.00 uur geeft het meest dynamische orkest van Nederland, het Ricciotti Ensemble, een gratis concert in de achtertuin van het museum. De workshops in het museum beginnen om 14.00 uur en zijn voor volwassenen ¤ 19,50 en voor kinderen ¤ 9,50 inclusief entree. Meer informatie is te vvinden op www.gemeentemuseum.nl

Rond de tentoonstellingen Andere Tijden, Nieuwe Werelden en Gerrit Benner organiseert het museum twee workshops voor volwassenen: 'Schilderen: een zonnig landschap' en 'Horizonten in aquarel'. Hierin wordt eerst een bezoek gebracht aan de tentoonstelling en daarna kunnen de deelnemers onder leiding van een kunstenaar zelf hun eigen landschap maken.

Voor kinderen is er de workshop 'Ik maak:... een prentenboek' bij de tentoonstelling Het lelijke jonge eendje. Theo van Hoijtema maakte van dit sprookje van Hans Andersen een prachtig prentenboek waarvan de originele prenten op dit moment te zien zijn in het museum. Na een bezoek aan dit prachtige overzicht, kunnen kinderen onder deskundige begeleiding hun eigen prentenboek maken; ze verzinnen het verhaal, maar maken ook de illustraties!

Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende kindertours door het museum. Kinderen kunnen met hun (groot)ouders op onderzoek uit en de collectie van het Gemeentemuseum op hun eigen manier ontdekken. Deze tours zijn gratis af te halen bij de infobalie.

Het Ricciotti Ensemble

Tijdens hun tournee door Nederland, doet het vrolijkste en meest toegankelijke straatsymfonieorkest van Nederland ook het Gemeentemuseum aan. In de museumtuin voor brasserie Berlage zal het Ricciotti Ensemble hun enthousiasme en liefde voor de muziek op alle toehoorders overbrengen.

Start van het optreden is de altijd terugkerende poging van het orkest het eigen record te breken van de tijd die het nodig heeft tussen aankomst met de bus en de eerste noot. Zou hun record van 2 minuten en 12 seconde deze keer gebroken worden?

Dit concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Fotowedstrijd

Bij de tentoonstelling Horizons van Jan Dibbets houdt het Gemeentemuseum Den Haag een fotowedstrijd. Net als Dibbets zijn veel mensen op zoek naar hun eigen perfecte horizon. Het resultaat van deze zoektocht kan vóór 28 augustus 2010 digitaal gestuurd worden naar horizons@gemeentemuseum.nl. Het onderwerp mag vrij geïnterpreteerd worden zo lang het maar wel gaat om een landschapsfoto. De foto's worden beoordeeld op originaliteit, zeggingskracht en vernieuwing door een deskundige jury. Er zijn twee categorieën; tot 18 jaar en 18 jaar en ouder.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van het museum.