Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht, 18-07-2010

Rijbewijs kwijt

BUNSCHOTEN Een automobilist raakte in de vroege ochtend van zaterdag 17 juli zijn rijbewijs kwijt omdat hij een stevige slok te veel op had.

Rond 04.05 uur controleerden agenten een 32-jarige automobilist uit Bunschoten op de Waterhoen. Uit de blaastest bleek dat hij de nodige alcohol had genuttigd en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 575 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Brand

SOEST Op zaterdag 17 juli heeft brand in een schuur gewoed. Bij het blussen werd een hennepkwekerij ontdekt.

Rond 11.30 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een schuur aan de Peter van den Breemerweg. Ter plaatse bleek het om een uitslaande brand in een grote vrijstaande schuur te gaan. De paarden die in de schuur hadden gestaan, waren al in veiligheid gebracht. Bij het blussen van de brand ontdekten brandweerlieden een hennepkwekerij in een gedeelte van de bijbehorende boerderij. De brandweer wist de brand beperkt te houden tot alleen de schuur en gaf om 13.15 uur het sein brand meester. De brand was hoogstwaarschijnlijk ontstaan doordat de 67-jarige bewoner had gewerkt met een slijptol, waarbij vonken waren vrijgekomen.

De politie heeft de hennepkwekerij van ongeveer 600 planten ontmanteld. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de hennepkwekerij is en legt geen verband tussen de aanwezigheid van de hennepkwekerij en de brand.

Ruim zeven keer de limiet

SOEST Een beginnend bestuurder maakte het in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli wel heel gortig: hij had meer dan zeven keer de wettelijke limiet aan alcohol genuttigd.

Rond 01.35 uur controleerden agenten een 20-jarige automobilist uit Soesterberg op de Van Weerden Poelmanweg. Hij bleek een stevige slok te veel op te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij maar liefst 645 ug/l, meer dan zeven keer de wettelijke limiet van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Soesterberger is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.