Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 18-07-2010

Te veel op

AMERSFOORT Een automobilist raakte op vrijdagavond 16 juli zijn rijbewijs kwijt omdat hij te veel alcohol had genuttigd.

Rond 21.35 uur controleerden agenten een 61-jarige automobilist uit Amersfoort op de Holkerweg. Hij bleek beduidend te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 590 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Politieman voorkomt zelfmoord

AMERSFOORT Een agent in zijn vrije tijd wist op vrijdagochtend 16 juli te voorkomen dat een man zelfmoord op een spoorwegovergang pleegde.

Rond 10.15 uur bevond een agent zich in zijn vrije tijd op de Barchman Wuytierslaan. Daar zag hij dat een auto midden op de spoorwegovergang stilstond, dat de automobilist de handrem had aangetrokken en de deuren had vergrendeld. De agent had direct door dat dit geen pechgeval was, maar zag vervolgens de spoorwegbomen naar beneden gaan. Het lukte hem niet de auto te openen of de auto van de overgang te duwen. Daarop pakte de agent een lifehammer en sloeg een ruit van de auto in, waarna hij het portier kon openen. Met de hulp van twee omstanders haalde de agent de automobilist uit de auto. De machinist van de naderende trein bracht die tot stilstand, zodat de man in veiligheid kon worden gebracht en de auto van het spoor kon worden geduwd.

Gewaarschuwde agenten kwamen ter plaatse en hielden de man aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Op last van een arts van de crisisdienst is hij verplicht opgenomen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Met drank op uit de bocht gevlogen

AMERSFOORT - Een automobilist met drank op vloog in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juli uit de bocht. Zijn passagier raakte gewond.

Rond 01.00 uur reed een 31-jarige automobilist uit Amersfoort over de Groningerstraat. Bij hem in de auto zat een 34-jarige plaatsgenoot. In een bocht verloor de automobilist de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde auto. Daarbij liep zijn 34-jarige passagier vermoedelijk een gebroken arm op. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Agenten constateerden dat de 31-jarige Amersfoorter te veel had gedronken en hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 590 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verdachte aangehouden

AMERSFOORT- In de binnenstad is in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden voor mishandeling van een vrouw.

Op de hoek van de Utrechtseweg met de Stadsring kregen omstreeks 00.15 uur een man en een vrouw in de relationele sfeer een woordenwisseling gevolgd door wat duwen over en weer. De man werd vervolgens agressief en mishandelde de vrouw met meerdere klappen en een trap. Uiteindelijk viel de vrouw op haar achterhoofd op de straat.

Toen de 20-jarige vrouw uit Bilthoven overeind kwam, zag zij de verdachte niet meer in haar omgeving. Zij deed vervolgens aangifte in het politiebureau. De politie zocht telefonisch contact met de verdachte en wist toen dat hij zich buiten bij een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat bevond. Bikers troffen de verdachte inderdaad aan en hielden de man, een 25-jarige Amersfoorter, aan. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verhoor.