Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 18-07-2010

Te veel op

HOUTEN Een automobilist bleek op vrijdagmiddag 16 juli niet alleen te veel alcohol te hebben gedronken, hij had ook nog eens geen rijbewijs.

Rond 17.20 uur controleerden agenten een 37-jarige automobilist uit Houten op het Schelhout. Hij bleek te veel alcohol te hebben genuttigd, waarop de agenten hem aanhielden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 555 ug/l, meer dan zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tevens bleek dat hij niet meer in het bezit was van een rijbewijs omdat dat ongeldig was verklaard. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.

Vernieling

HOUTEN Agenten hielden in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juli twee verdachten aan voor vernieling.

Rond 01.40 uur kreeg de politie de melding dat een groepje van zes jongeren vernielingen pleegde op het Weerwolfspad. Meerdere agenten gingen ter plaatse en een getuige meldde dat het zestal er in de richting van de Hoeves vandoor was gegaan.

In die wijk zagen agenten de jongeren rennen. Eén agent ging te voet achter hen aan, een andere agent reed om. De achtervolging leidde via de Hoeves, naar de Gaarden en vervolgens de Borchen. Daar slaagden agenten er in twee van de verdachten, jongens van 17 en 19 jaar uit Houten, aan te houden. Eén van hen had zich in een tuin verstopt.

De verdachten bleken twee achterlichten van een auto te hebben vernield. De twee zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Wildplasser

IJSSELSTEIN Een wildplasser vond het in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli ook nog nodig een agent te beledigen.

Rond 02.55 uur zag een agent dat een man op de Voorstraat aan het wildplassen was. De agent gaf hem daarvoor een bekeuring. De verdachte, een 25-jarige IJsselsteiner, kon zich daar kennelijk niet erg in vinden en schold de agent vervolgens uit. Daarop werd hij aangehouden. De verdachte kreeg in het politiebureau een bekeuring voor belediging. Met twee bekeuringen op zak mocht hij het politiebureau verlaten.

Insluipster aangehouden

NIEUWEGEIN Agenten hielden op zaterdagavond 17 juli een vrouw aan voor insluiping.

In de avond had een 66-jarige vrouw de voordeur van haar woning aan het Nijpelsplanstoen openstaan. Plotseling hoorde zij een geluid in haar woning. Zij ging poolshoogte nemen en zag dat haar tas was gestolen. Een buurvrouw meldde vervolgens dat zij twee vrouwen bij haar woning had gezien. De Nieuwegeinse belde de politie.

Agenten keken in de omgeving naar de verdachten uit en zagen één van hen op Cityplaza lopen. Zij was in het gezelschap van een man. De agenten hielden de vrouw, 30 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein aan op verdenking van insluiping. De man, 37 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, kon zich niet legitimeren en werd eveneens aangehouden. De politie onderzoekt ook zijn eventuele rol bij de insluiping. De vrouwelijke verdachte bleek tevens nog 41 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. De politie zet het onderzoek voort.