Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 18-07-2010

Auto op de kop

MAARSSEN Bij een ongeluk belandde in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juli een auto op zijn kop. Vier inzittenden raakten gewond.

Rond 03.20 uur reed een 18-jarige jongeman uit Maarssen met zijn auto over de Vogelweg. Bij hem in de auto zaten vijf jongens in de leeftijd van 16-20 jaar en afkomstig uit Maarssen en Utrecht. De auto kwam uit de richting van de Verbindingsweg. Vlak na de toe-/uitgang van Spechtenkamp raakte de automobilist een stoeprand, schoot naar de andere kant van de weg, raakte de geluidswal van Valkenkamp en kwam op de kop tot stilstand. De bestuurder werd door een getuige uit de auto geholpen, allen andere inzittenden konden op eigen kracht uit het voertuig komen. Drie slachtoffers, waaronder de 18-jarige bestuurder, werden per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een vierde slachtoffer werd door familie naar het ziekenhuis gebracht.

In het ziekenhuis is ter bepaling van eventueel alcoholgebruik een bloedproef bij de 18-jarige bestuurder afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. De afdeling
Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht stelt een onderzoek naar het ongeval in.

Alcohol op straat

MAARSSEN Agenten bekeurden op vrijdagavond 16 juli meerdere jongeren voor het nuttigen van alcohol op straat. Eén van hen werd aangehouden voor belediging.

Rond 23.45 uur werd via cameratoezicht gezien dat een groep jongeren op het Harmonieplein een behoorlijke hoeveelheid alcohol tot zich aan het nemen was. Agenten gingen ter plaatse en ondanks dat de jongeren ervandoor gingen, werden er toch ongeveer tien staande gehouden en bekeurd voor het nuttigen van alcoholhoudende drank op de openbare weg. Eén van hen, een 32-jarige man met een onbekende woon- of verblijfplaats, was rondom dronken. Hij schold een agent uit en werd daarop aangehouden voor belediging. Daarbij verzette hij zich hevig en werd met enige moeite geboeid. Vervolgens vond hij het nog nodig een agent met de dood te bedreigen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De agent deed aangifte van de doodsbedreiging.

Vechtpartij

WOERDEN In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juli gingen enkele personen met elkaar op de vuist. Niemand wilde aangifte doen.

Rond 03.10 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Rijnstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat meerdere personen ervandoor gingen. In een portiek zagen de agenten een man staan. De man, 25 jaar oud en afkomstig uit Woerden, had letsel aan zijn gezicht en de agenten lieten een ambulance komen. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De Woerdenaar wist nog niet of hij aangifte wilde doen.

Agenten spraken met enkele getuigen. Daaruit bleek dat de Woerdenaar samen met twee maatjes en kennelijk in dronken toestand een meisje hadden lastiggevallen. Een vriend van het meisje zou daar tussen zijn gesprongen, waarbij een schermutseling zou zijn ontstaan. Geen van de betrokkenen wenste aangifte te doen.

Koperdiefstal

ABCOUDE In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli werden twee koperdieven op heterdaad betrapt. Eén werd aangehouden.

Rond 02.00 uur kreeg een medewerker van een spooronderhoudbedrijf de melding dat er een storing was bij het treinspoor langs het Indijkpad. Hij ging poolshoogte nemen en zag twee mannen langs het spoor lopen. Bij het zien van de medewerker gingen de twee mannen ervandoor. Hij slaagde erin één van de mannen, een 24-jarige man uit Geldermalsen, vast te pakken. De mannen bleken koperen kabels langs het spoor los te hebben geknipt. De politie werd gewaarschuwd en meerdere agenten zochten in de omgeving naar de tweede verdachte, maar hij werd niet meer aangetroffen. De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Brandstichting

MIJDRECHT Door onverlaten werd in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli brand gesticht in een coniferenhaag.

Rond 02.15 uur fietste een man over de Molenwiek. Hij rook een brandlucht en zag daarna rook uit een coniferenhaag komen. Hij belde bij de betreffende woning aan en zag vervolgens vlammen uit de haag komen. Hij hoorde iets verderop meerdere stemmen van jongens, die er kennelijk vandoor gingen. De getuige belde 1-1-2 om de brandweer te laten komen. De bewoner was inmiddels toch wakker geworden en bluste de brand samen met een buurman. De brandweer kwam kort ter plaatse. Zes coniferen gingen in vlammen op.

De politie gaat uit van brandstichting. Aan getuigen of aan mensen die menen te weten wie de onverlaten zijn die de brand hebben gesticht, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Opsteken sigaret: van snelweg af

WOERDEN Een automobilist ontdekte in de vroege ochtend van zondag 18 juli dat zelfs het willen opsteken van een sigaret gevaarlijk kan zijn.

Rond 05.15 uur reed een 33-jarige automobilist uit Hoogeveen over de Rijksweg A12. Ter hoogte van Woerden wilde hij een sigaret opsteken, maar moest daarvoor zijn aansteker pakken. Daardoor stuurde hij de berm in, probeerde nog te corrigeren, maar dat lukte niet. Hij reed van het talud af en botste met de achterzijde van zijn auto tegen een boom.

De Hogevener kon op eigen gelegenheid uit de auto komen en werd opgevangen door een passerende automobilist, die hem te hulp kwam. De Hogevener klaagde over pijn in zijn nek en rug en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.