Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht, 18-07-2010

Horecamedewerker gewond

UTRECHT Een medewerker van een horecagelegenheid raakte in de vroege ochtend van zaterdag 17 juli gewond.

Rond 03.35 uur kreeg de politie de melding dat een medewerker van een horecagelegenheid aan de Biltstraat ruzie had met vier mannen en daarbij met een glas zou zijn gestoken/geslagen. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Daar spraken zij met de 53-jarige Utrechtse medewerker. Hij had een bloedende wond achter zijn oor en werd per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht.

Bij onderzoek in de omgeving troffen agenten twee van de vier verdachten aan. De twee, een 26-jarige Utrechter en een 29-jarige man met een onbekende woon- of verblijfplaats, werden aangehouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De vier verdachten hadden zich vervelend gedragen in de gelegenheid en toen de medewerker hen daar op aansprak, hadden zij hem met onder andere een glas aangevallen. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Vechtpartij

DE MEERN In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juli kregen meerdere mannen het met elkaar aan de stok.

Rond 01.30 uur kreeg de politie de melding dat op een parkeerplaats aan de Meerndijk een vechtpartij tussen een aantal mannen gaande was. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de rust te zijn teruggekeerd. Daar bleek dat twee mannen van 26 en 38 jaar uit Montfoort en De Meern samen met een vriend van hen om nog onbekende reden problemen hadden gekregen met meerdere Britten. Daarbij waren de twee Montfoorters met hamers geslagen en gewond geraakt. Agenten hielden vijf Britten, een jongen van 15 jaar en mannen van 18, 21, 40 en 42 jaar, aan op verdenking van mishandeling. Het vijftal is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De 38-jarige Montfoorter liep letsel aan zijn hoofd op, dat in het ziekenhuis is behandeld. Zij maatje liep licht letsel aan zijn knie op. Beiden deden aangifte van mishandeling.

Scooterrijder en maatje aangehouden

UTRECHT De politie hield op vrijdagmiddag 16 juli een asociale scooterrijder en zijn maatje aan.

Rond 16.00 uur zag een 31-jarige Amsterdammer dat een jongen op een scooter asociaal uit het winkelcentrum Kanaleneiland kwam rijden en daarbij bijna een vrouw raakte. Zij zei daar iets van, waarop de jongen terug kwam en haar de huid vol schold. De Amsterdammer kwam haar te hulp, waarna de verbale agressie zich op hem richtte. Vervolgens kwam een maatje van de scooterrijder naar hen toe en gaf de Amsterdammer een vuistslag in het gezicht. Daarna gingen de twee helden ervandoor.

De politie werd gewaarschuwd en agenten keken aan de hand van het signalement van de verdachten in de omgeving naar hen uit. Zij troffen het tweetal, jongens van 17 (scooterrijder) en 18 jaar beiden uit Utrecht, in het park Transwijk aan. De twee zijn aangehouden, naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij liep letsel in zijn gezicht op.

Horecamedewerker bedreigd

UTRECHT Twee mannen bedreigden in de vroege ochtend van zaterdag 17 juli een horecamedewerker.

Rond 03.00 uur zag een medewerker van een horecagelegenheid aan de Neude dat een man drugs bij zich had. Toen hij hem daarop aansprak bedreigden de man en een maat van hem de medewerker. Daarna ging het tweetal ervandoor. De medewerker schakelde de politie in en meteen gingen meerdere politie-eenheden met spoed ter plaatse.

De medewerker deed aangifte van bedreiging en gaf de agenten een goed signalement van de verdachten en de politiemeldkamer keek met behulp van cameratoezicht naar het tweetal uit. Daarbij werden de twee op de Boothstraat gezien. Agenten hielden de twee verdachten, mannen van 24 en 27 jaar en afkomstig uit Culemborg, daar aan. Zij bleken in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid drugs. Het tweetal is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Overlast

UTRECHT In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli bekeurden agenten meerdere overlastplegers.

Rond 02.10 uur kreeg de politie de melding dat een groep mannen voor overlast op de Van Asch van Wijckskade zorgde. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar vijf Utrechters van 26, 32, 45, 47 en 53 jaar oud aan. Zij waren daar zeer nadrukkelijk en luid aanwezig. De agenten bekeurden hen voor het veroorzaken van overlast of hinder en stuurden hen weg.

Man aangehouden

UTRECHT In de vroege ochtend hielden agenten een horecamedewerker aan op verdenking van mishandeling.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er bij een horecagelegenheid aan het Oudkerkhof een ruzie gaande was, waarbij een medewerker van de gelegenheid was betrokken. Bij de gelegenheid spraken agenten enkele medewerkers aan, maar zij gaven aan niet de politie te hebben gebeld. Buiten de gelegenheid werden de agenten aangesproken door een 27-jarige man uit Lelystad. Hij verklaarde de politie te hebben gebeld omdat een 27-jarige vriend van hem, eveneens afkomstig uit Lelystad, door een medewerker van de gelegenheid in elkaar was geslagen.

Agenten spraken vervolgens met de 27-jarige man. Die verklaarde dat toen hij de gelegenheid wilde verlaten hij plotseling door een medewerker werd geslagen, geschopt en tegen enkele fietsen aan werd gegooid. Hij wist niet waarom. Een vrouwelijke getuige legde een ondersteunende verklaring af. Daarop besloten de agenten de medewerker, een 36-jarige man, aan te houden op verdenking van mishandeling. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Stomdronken automobilist

UTRECHT Een stomdronken automobilist reed in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juli in totaal zes geparkeerde autos aan.

Rond 01.00 uur kreeg de politie de melding dat een dronken automobilist op de Dr. J.P. Thijsselaan meerdere autos had geramd. Ter plaatse troffen de agenten enkele buurtbewoners aan, die de automobilist, een 24-jarige Pool, vasthielden. Zij hadden gezien dat hij meerdere geparkeerde autos aanreed, probeerde door te rijden en zich uiteindelijk vast reed. In totaal reed hij bij zijn capriolen zes autos aan. De Pool bleek te veel te hebben gedronken en kon amper op zijn benen staan. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1110 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Pool is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.