Commissie-Leers voor INHolland-onderzoek gaat van start

18/07/2010 11:02

Hogeschool INHOLLAND

De commissie die op verzoek van het College van Bestuur van de Hogeschool INHolland onderzoekt wat waar is van berichten over onregelmatigheden met diploma's voor langstudeerders begint aanstaande dinsdag 20 juli met haar werkzaamheden. De Commissie Diplomering Langstudeerders Hogeschool INHolland is als volgt samengesteld:


- voorzitter drs. Gerd Leers, oud-burgemeester van Maastricht.

Leden zijn:


- drs. Cees Versteden, bestuursjurist, o.m. oud-secretaris/algemeen directeur van de Provincie Noord-Holland en lid van de Commissie-Schutte die in de jaren negentig de hbo-fraude onderzocht


- mevr. prof.mr. Miek Laemers, bijzonder hoogleraar onderwijsrecht aan de Vrije Universiteit


- mevr. drs. Elly Teune, oud-lid Raad van Bestuur Fontys Hogescholen


- Henno van Horssen, oud-voorzitter ISO (Interstedelijk Studenten Overleg).

De commissie zal vaststellen of sprake is geweest van onregelmatigheden, of de vermeende praktijken tot een oneerlijk voordeel voor langstudeerders hebben geleid, of INHolland zich heeft laten leiden door financiële motieven ('diplomabonus') en of de vermeende handelwijze als 'diplomatruc' of 'fraude' kan worden betiteld. Gevraagd is om reeds eind augustus een eerste rapportage te leveren, mede vanwege Kamervragen van diverse politieke partijen.

Bestuursvoorzitter Geert Dales van INHolland is blij met de snelle start van de commissie-Leers. "De zware bezetting van de commissie laat zien dat we de zaak buitengewoon serieus nemen. Het is van groot belang dat zo snel mogelijk wordt vastgesteld wat hier aan de hand is. Daarom ben ik zeer verheugd over de voortvarendheid van de heer Leers. Als er iets mis is moet het zo snel mogelijk worden aangepakt. Als er geen sprake is van misstanden, moet het verhaal onmiddellijk de wereld uit".





http://www.inholland.nl