Politie Drenthe

Aangehouden na mishandeling en dreigen met vuurwapen

Hoogeveen, 18-07-2010 o Een inwoner van Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag in een politiecel beland op verdenking van mishandeling, bedreiging en wapenbezit. Zijn buurman mocht hem gezelschap houden omdat in zijn berging de gebruikte wapens waren verborgen.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in de Grote Beer in Hoogeveen twee mannen van 20 en 22 jaar uit die plaats aan. De 20-jarige man wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin, bedreiging en vuurwapenbezit. De tweede man wordt verdacht van het voorhanden hebben van vuurwapens. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Na een ruzie mishandelde de 20-jarige man zijn vriendin. Hij pakte twee vuurwapens en bedreigde daarmee zijn vriendin en een aantal aanwezigen. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij had toen geen wapens meer bij zich. Omdat het vermoeden ontstond dat een buurman de wapens mee had genomen, is direct bij hem in de woning een onderzoek ingesteld. Daarbij werden in een berging een vuurwerkpistool en een vuurwapen met dichte loop aangetroffen. De politie gaat er van uit dat dit de wapens zijn waarmee is gedreigd. Hoewel ze niet van echt te onderscheiden zijn, zijn het geen echte vuurwapens maar vallen wel onder de Wet Wapens en munitie. Het bezit is strafbaar en is een misdrijf. Hierop is ook deze buurman aangehouden.

De vriendin van de man deed aangifte.