Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-07-2010

Brand in Etten-Leur leidt tot veel rookontwikkeling.

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 05.45 uur brand ontstaan in een bedrijfspand van een handelsonderneming aan de Voorsteven. Er raakte niemand gewond. De politie houdt rekening met brandstichting. Eerder vannacht werd een dixie in brand gestoken bij de haven aan de
Leursedijk.

De brand begon op het voorterrein van het pand waar rollen met plastic in brand waren geraakt, vlak bij het toegangshek en sloeg daarna over op het bedrijfspand. Een 30-jarige man uit Etten-Leur die over de Korte Brugstraat reed met zijn auto waarschuwde al eerste de
hulpdiensten. De brandweer schaalde op naar grote brand en zette 50 brandweerlieden in.

Vanwege de hevige rookontwikkeling reed een geluidswagen van de politie rond in de wijken De Keen en de Schoenmakershoek om de bewoners te waarschuwen om de ramen en deuren te sluiten. Er werd ook een SMS-Alert bericht aan de deelnemers in die wijken verstuurd met dezelfde strekking. De brandweer was de brand om 08.15 uur meester. Het nablussen neemt nog enkele uren in beslag. Uit metingen is gebleken dat geen aantoonbare concentraties aan gevaarlijke stoffen zijn
vrijgekomen. Wel kwamen in de omgeving wat roetdeeltjes neer, dit is echter geen asbest en dus niet gevaarlijk voor de voor volksgezondheid. De burgemeester van Etten-Leur, mevrouw H. van Rijnbach-de Groot heeft zich ter plaatse op de hoogte gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Er wordt rekening gehouden met brandstichting, mede omdat eerder vannacht een dixie op de Leursedijk in brand gestoken werd.

Vannacht is omstreeks 01.50 uur een dixie uitgebrand in het plantsoen naast de haven aan de Leursedijk, ter hoogte van het Landjuweel. De agenten hebben met hun brandblusser het vuur uitgemaakt, waarna de brandweer nog kwam nablussen. Een onderzoek in de omgeving naar daders leverde niets op.

Auto in de sloot

ST WILLEBRORD: Een 54-jarige man is zaterdagavond omstreeks 18.30 uur op de Kaaistraat met zijn auto in de sloot gereden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een arts heeft aan het bureau een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie onderzoekt ernstig zedenmisdrijf in Breda

BREDA: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, is omstreeks 05.00 uur een 21-jarige vrouw uit Breda op de Weerrijssingel het slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Een 21-jarige vrouw uit Breda liep vannacht vanuit de Bredase
binnenstad via de Vincent van Goghstraat en de Weerrijssingel te voet naar huis. Ter hoogte van de juwelierszaak werd ze bedreigd door een man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De dader dwong haar mee te lopen naar een klein steegje dat uitkomt op de parkeerplaats van de flat op de hoek van de Weerrijssingel en de Julianalaan. Daar heeft hij de jonge vrouw misbruikt. Het slachtoffer is naar een woning gerend aan de Bernhardlaan. De bewoner heeft alarm geslagen. De politie heeft in de steeg kleding van het slachtoffer aangetroffen. Rechercheurs van de zedenpolitie zijn in dienst gekomen. ook is de technische recherche gewaarschuwd. Verder werd in de omgeving met een speurhond de omgeving onderzocht. Het slachtoffer verklaarde dat de dader een zwart jack aan had, ook droeg hij een spijkerbroek, zijn gezicht had hij bedekt.

Insluiper betrapt in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Medewerkers van een bedrijf aan de Nijverheidsweg hebben zaterdagavond een insluiper, een 21-jarige man uit St. Willebrord, betrapt.

De verdachte was rond 21.l50 uur het bedrijfspand naar binnen gegaan, waar op dat moment gewerkt werd. Hij ging diverse ruimtes binnen. Hij is door personeelsleden betrapt en overgedragen aan de politie. Hij vertelde dat hij een aansteker zocht. De agenten hebben een
nepvuurwapen dat hij in zijn broeksband had en een flesje GHB in beslag genomen. Het flesje had de verdachte in een schoen op de bagagedrager van zijn fiets verstopt. Hij is ingesloten.

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben vannacht tijdens hun dienst drie aanhoudingen verricht. Tot 04.00 uur was het volgens de dienders erg rustig. Daarna ontstonden toch nog enkele opstootjes en vechtpartijtjes. Er werden ook nog vier wildplassers op de bon geslingerd.

Omstreeks 04.20 uur werden een 18-jarige knul uit Sprang-Capelle en een 18-jarige Oosterhouter op de Lange Brugstraat aangehouden voor openlijke geweldpleging. Volgens een getuige had het duo op de Havermarkt zonder enige aanleiding een 18-jarige man uit Oude Tonge mishandeld middels een karatetrap en een slag in het gezicht. het slachtoffer werd met een vermoedelijk gebroken neus naar het ziekenhuis vervoerd. Eerder vannacht werd een 17-jarige Bredanaar aangehouden in de Potkansteeg ter zake drugsbezit. Hij had twee zakjes wiet bij zich. De controle volgde nadat via het cameratoezicht was gezien dat er door een jongen vermoedelijk drugs gebruikt werd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-07-2010 11:02 | © Regio Midden en West Brabant |