Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 18-07-2010

Te veel gedronken

BILTHOVEN Een beginnend bestuurder raakte in de vroege ochtend van zaterdag 17 juli zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te veel had gedronken.

Rond 04.30 uur controleerden agenten een 22-jarige automobilist uit Bilthoven op de Kleine Beer. Hij bleek een stevige slok te veel op te hebben en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 580 ug/l, meer dan zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Eigenwijs

ZEIST Een beginnend automobilist bleek in de vroege ochtend van zaterdag 17 juli wel heel eigenwijs te zijn.

Rond 04.10 uur controleerden agenten een 21-jarige automobilist uit Zeist op de Slotlaan. Hij had veel te veel gedronken en de agenten hielden hem aan. In het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 630 ug/l, meer dan zeven keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. De Zeister kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Rond 06.00 uur werd de Zeister in vrijheid gesteld. Ondanks dat zijn rijbewijs was ingevorderd en hij een rijverbod had van negen uur, stapte hij toch achter het stuur van zijn auto en reed weg. Op de Montaubanstraat zetten agenten de eigenwijze automobilist aan de kant. Zij gaven hem aan dat hij was aangehouden, maar hij weigerde mee te werken. Hij werd met de nodige moeite geboeid en in de politieauto gezet. Bij het transport vond hij het nog nodig om de agenten te beledigen.

De verdachte werd weer naar het politiebureau overgebracht. Hij kreeg nu een proces-verbaal voor het opnieuw onder invloed van alcohol rijden, rijden met een ingevorderd rijbewijs, rijden in strijd met een rijverbod en voor belediging.

Auto tegen boom

GROENEKAN- Aan de Koningin Wilhelminaweg vond zaterdagmorgen omstreeks 11.05 uur een verkeersongeval plaats.

Getuigen meldden dat zij een auto zagen rijden die zonder enige aanleiding naar links afboog en vervolgens hard tegen een boom botste. De 52-jarige bestuurster uit Bilthoven was aanspreekbaar, maar verkeerde wel in een shock. Vermoedelijk was zij onwel geworden. Zij werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar auto bleek total-loss.