Politie Drenthe

Zondag 18 juli 2010

Provincie Drenthe, 18-07-2010

Winkeldieven

ODOORN In een supermarkt aan de Exloerweg in Odoorn is zaterdagmorgen een 21-jarige vrouw uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. De vrouw nam boodschappen mee zonder deze af te rekenen. Ze is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte.

MEPPEL Een 35-jarige man uit Meppel is zaterdagmiddag aangehouden nadat hij een paar schoenen uit een winkel aan de Kruisstraat in deze plaats had meegenomen zonder ze af te rekenen. Toen hij de winkel verliet ging het alarm af. Een getuige zag dit en liep achter de man aan. De winkeldief had dit in de gaten waardoor hij zich bedacht en samen met deze man terugliep naar de winkel. Daar is hij overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte.

ASSEN In een supermarkt aan de Triade in Assen is zaterdagmorgen een 67-jarige man uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. De man nam twee flessen port en zes blikken bier mee zonder deze af te rekenen. De man is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte.

Politie zoekt getuigen mishandeling

EMMEN De politie in Emmen wil graag in contact komen met mensen die op zondagavond 11 juli kort na de finale van het WK voetbal, getuige zijn geweest van een mishandeling die plaats vond op de Wilhelminastraat in Emmen. Twee 27-jarige jongens uit Emmen zaten tussen 23.00 en 23.45 uur op een plantenbak tegenover de ijssalon. Een onbekende pakte een biertje van deze jongens af. Toen daar een opmerking over werd gemaakt werd één van de jongens vastgepakt en mishandeld. Hij werd geslagen en gebeten. Ook zijn vriend werd belaagd. De mishandelde jongen moest zich onder doktersbehandeling stellen. Aan deze mishandeling hield hij een gekneusde schouder en neus, een scheurtje in zijn neusbot en meerdere bijtwonden over. Hij deed aangifte en de politie probeert nu te achterhalen wie hem heeft mishandeld. Van deze jongens is tot nu toe alleen bekend dat het blanke jongens zijn van naar schatting een jaar of 20. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Rijbewijs ingevorderd

ZUIDLAREN Op de N386 ter hoogte van Zuidlaren vorderde de politie zaterdagmiddag het rijbewijs in van een 44-jarige automobilist uit Roden. De man overschreed de op deze weg geldende maximumsnelheid met 50 km per uur. Hij reed 120 in plaats van 80.

Huiselijk geweld

COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in Coevorden een 34-jarige man aan. Nadat de man zich bij een vriend had laten vollopen met alcohol schold hij zijn vriendin uit en mishandelde haar. De vrouw belde de politie en deed aangifte. De zwaar beschonken man is voor nader onderzoek ingesloten.

Autodieven aangehouden

BEILEN Op de carpoolplaats aan het Eursing bij Beilen hield de politie zaterdagavond twee mannen aan die bezig waren een auto te stelen. Een getuige belde de politie toen hij zag dat de mannen een personenauto op een autoambulance reden. Agenten die een onderzoek instelden kregen te horen dat ze op verzoek van de eigenaar de auto ophaalden. Toen ze echter op doorvragen van de agenten de antwoorden schuldig bleven, bekenden ze dat ze de auto wilden stelen. De auto stond al een tijd geparkeerd op de carpoolplaats en het leek de mannen wel een geschikt voertuig om mee te gaan crossen. De twee verdachten van 23 en 47 jaar uit Schoonloo en Odoornerveen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Ernstig gewond

DIEVER Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Bosweg in Diever raakte zaterdagavond een 31-jarige inwoner van die plaats ernstig gewond. Door nog onbekende oorzaak botste de man met hoge snelheid met zijn auto tegen twee bomen om daarna op de kop in een sloot tot stilstand te komen. Omdat er een sterke benzinelucht bij de auto hing haalde een voorbijganger de gewonde man uit de totaal vernielde auto. Per ambulance is hij overgebracht naar het UMC Groningen. Een dierenarts ontfermde zich over een gewonde hond die ook in de auto zat.

Aangehouden na bedreiging

EMMEN Op het asielzoekerscentrum aan de Wilhelmsweg in Emmen hield de politie zaterdagavond een 19-jarige bewoner aan. Na een woordenwisseling over roken bedreigde hij een 22-jarige medebewoner met een mes. De beveiliging greep in en droeg de verdachte over aan de politie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. he mes is in beslag genomen. De bedreigde man deed aangifte.

Brand in leegstaand pand

EMMER COMPASCUUM In de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in een leegstaand pand aan het Hoofdkanaal wz in Emmer Compascuum. Een buurman ontdekte de brand en waarschuwde de brandweer. Die kon voorkomen dat het een uitslaande brand werd. De oorzaak is niet bekend.

Diefstal koper

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie bij een bedrijfsterrein aan het Bendienplein in Emmen een 39-jarige man uit Ter Apel aan op verdenking van betrokkenheid bij koperdiefstal. De man hield zich verdacht op bij een hek rondom het terrein. Agenten stelden daar een onderzoek in omdat ze kort daarvoor in de omgeving drie mannen uit een auto hadden zien stappen die vervolgens in de richting van dit terrein liepen. De man bij het hek werd herkend als één van de mannen uit die auto. Onderzoek op het terrein leerde dat er op het dak stukken koperen bliksemafleiding waren losgemaakt en op een hoop waren gelegd. De beide andere mannen werden niet meer aangetroffen. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten. De auto waaruit de mannen stapten is overgebracht naar het politiebureau.

Aangehouden na mishandeling en dreigen met vuurwapen

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in de Grote Beer in Hoogeveen twee mannen van 20 en 22 jaar uit die plaats aan. De 20-jarige man wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin, bedreiging en vuurwapenbezit. De tweede man wordt verdacht van het voorhanden hebben van vuurwapens. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.Na een ruzie mishandelde de 20-jarige man zijn vriendin. Hij pakte twee vuurwapens en bedreigde daarmee zijn vriendin en een aantal aanwezigen. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij had toen geen wapens meer bij zich. Omdat het vermoeden ontstond dat een buurman de wapens mee had genomen, is direct bij hem in de woning een onderzoek ingesteld. Daarbij werden in een berging een vuurwerkpistool en een vuurwapen met dichte loop aangetroffen. De politie gaat er van uit dat dit de wapens zijn waarmee is gedreigd. Hoewel ze niet van echt te onderscheiden zijn, zijn het geen echte vuurwapens maar vallen wel onder de Wet Wapens en munitie. Het bezit is strafbaar en is een misdrijf. Hierop is ook deze buurman aangehouden. De vriendin van de man deed aangifte.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.