Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Zomeronderzoek: 2010 is het jaar van de festivals

Den Haag, 18 juli 2010 - De zomer van 2010 staat voor jongeren volledig in het teken van festivals. Dit blijkt uit een grootschalig zomeronderzoek1 dat Hi deed onder Nederlandse mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Festivals bezoeken is de populairste activiteit van deze groep. Voor Kasimir Vermeulen, expert op het gebied van jongerentrends bij onderzoeksbureau MARE Research, komt deze ontwikkeling niet als een verrassing: "Naast het feit dat de combinatie van zon, bier en muziek altijd al hoog scoort onder jongeren, ligt hier ook een maatschappelijke trend aan ten grondslag. Hoewel ze door mobiel internet het hele jaar dagelijks met elkaar in contact zijn, zie je juist in de zomerperiode dat jongeren ook weer de behoefte krijgen om samen lekker met hun vrienden te zijn en bijvoorbeeld lekker in de modder te dansen."

Hang Out
Om jongeren ook op festivals met elkaar in contact te brengen is jongerenmerk Hi op een aantal populaire festivals aanwezig met een unieke hangplek: de Hi Society Hang Out. Hier kunnen festivalgangers samenkomen, zichzelf en hun telefoon opladen en bellen in een geluiddichte telefoonbooth. Dit artistieke bouwwerk is door ontwerperscollectief La Bolleur opgebouwd uit allerlei oude spullen die iedereen die belt met Hi bij hen kon inleveren. Deze oude festivalspullen werden vervolgens in het bouwwerk verwerkt. Gekke creaties van bijvoorbeeld kapotte zonnebrillen of oude mobiele telefoons zijn het resultaat. Klik hier voor meer informatie in de videoreportage van ANP.

Overige resultaten van het zomeronderzoek:

* Felle kleuren en appelcider zijn volgens jongeren andere zomertrends in 2010.
* Sms'en is de belangrijkste manier om door vrienden op de hoogte gehouden te worden van wat er allemaal te doen valt in de zomer (64%), gevolgd door iemand in het echt spreken (61%).
* Drie van de tien jongeren geven aan zich deze zomer te zullen gaan vervelen.

De Hi Society Hang Out staat nog op de volgende festivals: Datum
6 - 8 augustus
14 augustus
20 - 22 augustus

Festival
Solar
Loveland Festival
Lowlands
Plaats
Maasplassen, Roermond
Sloterpark, Amsterdam
Biddinghuizen


1Representatief onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Kien onder 813 Nederlandse mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 - 35 jaar in mei 2010.


- Einde persbericht -