Politie Gelderland-Zuid

Eerste alcoholcontrole Vierdaagsefeesten

Lent, 18-07-2010 o Het team Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten grootschalige alcoholcontroles. Op de eerste avond hield het team, samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), een alcoholcontrole op de Prins Mauritssingel in. In totaal werden 1300 blaastesten afgenomen. Tegen 12 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt nadat bleek dat ze teveel alcohol gedronken hadden, waaronder 4 beginnende bestuurders.

Het hoogst gemeten alcoholpercentage bedroeg 620 ugl. De 41-jarige automobiliste uit Bemmel moest direct haar rijbewijs inleveren. Proces-verbaal tegen de vrouw is opgemaakt. De officier van justitie zal in een later stadium bepalen wanneer ze haar rijbewijs weer terugkrijgt. Vermoedelijk zal de vrouw een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA-cursus) moeten volgen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Rijden zonder rijbewijs

Een 50-jarige bestuurder uit Lent blies 535 ugl. De man bleek geen geldig rijbewijs te bezitten, alleen een rijbewijs voor het besturen van een bromfiets. Dit rijbewijs werd ingevorderd. Omdat de 50-jarige geen geldig rijbewijs heeft, wordt hij beschouwd als beginnend bestuurder. De wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol voor deze groep bedraagt 88 ugl. Proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs is opgemaakt.

Gestolen auto

Een 20-jarige Arnhemmer werd aangehouden nadat uit controle bleek dat de auto waarin hij reed gesignaleerd stond als gestolen. De 20-jarige werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Het rijbewijs van een taxichauffeur werd ingevorderd na het overtreden van de maximumsnelheid. De chauffeur reed 109 km/uur, terwijl 50 k/uur daar is toegestaan. Daarnaast werd nog een bekeuring uitgeschreven voor het negeren van een geslotenverklaring.

Veilig thuiskomen

Het team Verkeershandhaving blijft tijdens de Vierdaagsefeesten intensief controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer. Het veilig thuiskomen na zon feest staat immers voorop. In en rond Nijmegen vinden dagelijks controles plaats, op wisselende tijdstippen en wisselende locaties. Een speciaal BOB-promotieteam sluit bij de controles aan om de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan extra kracht bij te zetten. In het centrum staan er promotieteams bij de parkeergarages en er loopt een promotieteam door de stad.

(10)

Laatst gewijzigd 18-07-2010 12:49 | © Regio Gelderland-Zuid |