Politie Groningen

Zondag 18 juli 2010

Provincie Groningen, 18-07-2010

Jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht twee broers uit Veendam (18 en 17 jaar oud) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal had volgens omstanders in de Briklaan een brommobiel van een buurtbewoonster zover omver geduwd zodat het voertuig op zijn dak belandde. Het tweetal reed daarna op een scooter weg en verschansten zich in een woning in Veendam. Toen zij de deur niet wilden openen, forceerden agenten een raampje. Een van de jongens lag op bed, de andere lag verstopt eronder. Het tweetal is ingesloten. Mogelijk is nog een derde man betrokken bij het incident. De politie stelt een onderzoek in.

Gestolen fiets terug naar de eigenaar

GRONINGEN De politie kan een gestolen fiets die zij op 9 juni bij een 18-jarige man uit Peize aantrof teruggeven aan de eigenaar. Die woensdag trof een agent de jongen op de fiets aan en vertrouwde het niet. De fiets bleek na een inmiddels afgerond onderzoek in maart 2009 gestolen aan het Hoornsediep, de eigenaar deed daarvan aangifte. Tegen de 18-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling.

Man aangehouden voor vernieling

LEEK De politie heeft zaterdagavond een 40-jarige man uit Leek aangehouden voor vernieling. De politie sprak met de ex-vriendin van de man in een woning in Leek. Zij vertelde dat zij na eerder geweld de relatie had verbroken en dat haar ex die avond haar auto had vernield. Dat zou zijn gebeurd met een ijzeren staaf. In de omgeving werd de 40-jarige door agenten aangetroffen en aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Jongen aangehouden voor mishandeling

VEENDAM De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Veendam aangehouden voor mishandeling. De jongen vernielde op straat vermoedelijk moedwillig de broek van een 15-jarige meisje uit Veendam. Het meisje werd daarop naar eigen zeggen kwaad en stak de jas van de jongen in de brand. Daarop mishandelde de 16-jarige het meisje door haar op de grond te gooide, de elleboog op haar keel te zetten en een knie in haar gezicht te plaatsen. De politie hield de jongen aan en onderzoekt wat er nou precies heeft plaats gevonden.

Bromfietser gewond bij ongeval

GRONINGEN Een 17-jarige man uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. De bromfietser botste door nog onbekende oorzaak tegen een personenauto die voor het rode verkeerslicht stil stond. Het slachtoffer liep daarbij mogelijk letsel aan zijn nek op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt uit hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden.

Navigatieapparatuur uit meerdere autos gestolen

ZUIDHORN Uit zeker zes autos zijn vrijdagnacht op De Bongerd in Zuidhorn navigatieapparatuur gestolen. De bewoners troffen hun auto met een ingeslagen ruit aan. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in garagebox

KOLHAM Bij een inbraak in een garagebox aan de A. Einsteinlaan in Kolham zijn o.a. meerder zitmaaiers en bosmaaiers gestolen. De toegang tot de box werd verkregen door het forceren van de toegangsdeur. Wanneer de diefstal exact heeft plaats gevonden is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in.