Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 18-07-2010

Ook tweede Kermisdag in Tilburg rustig verlopen

TILBURG: Ook de tweede kermisdag in Tilburg is voor de politie ondanks de vele bezoekers rustig verlopen. Er waren vannacht maar zeven aanhoudingen. Verder hadden de controles in het kader van Tilburg Veilig op gestolen fietsen opnieuw resultaat. Op de Spoorlaan werd zaterdagavond de fiets van een 21-jarighe man uit Rijen gecontroleerd. De fiets bleek gestolen te zijn. Hij verklaarde het rijwiel van een vriend te hebben geleend, maar kan desondanks een proces-verbaal tegemoet zien.

Een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd omstreeks 00.50 uur op de Tuinstraat aangehouden omdat er nog twee
onherroepelijke vonnissen (700 en 264 euro) voor hem open stonden. Ook moet hij zijn DNA nog staan. Hij werd ingesloten.

Een 45-jarige man uit Sprang-Capelle werd omstreeks 01.40 uur op de Paleisring aangehouden nadat via de camera van een café was gezien dat hij drugs in de toiletruimte verkocht. Hij had 9 XTC pillen en 373 euro aan contant geld bij. Hij gaf toe een pilletje te hebben ingenomen, maar ontkende gehandeld te hebben.

Een 34-jarige man uit Den Bosch werd omstreeks 02.20 uur op de Paleisring aangehouden ter zake wildplassen en belediging.

Omstreeks 02.30 uur werd op het Piusplein een 20-jarige Udenhouter gearresteerd omdat hij in een café een fles wijn zou hebben gestolen.

Een 17-jarige Tilburgse werd omstreeks 03.15 uur aangehouden op de Spoorlaan omdat ze haar ID-bewijs niet kon tonen. De agenten
controleerden haar omdat ze luidkeels ruzie maakte met haar zus.

Omstreeks 03.40 uur werden op aanwijzing van een getuige een 22-jarige man uit Sint Michielsgestel en een 22-jarige man uit Den Dungen aangehouden. Ze zouden planten uit bakken hebben gehaald en vernield. Ze verklaarden wel een plant in hun hand te hebben gehad maar geen vernielingen te hebben gepleegd. Ze mogen zich verantwoorden een van de speciale kermis TOM zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie) dinsdag 20 juli aanstaande.

Politie onderzoekt schietincident in Tilburg

TILBURG: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag, is omstreeks 01.40 uur op de Thomas van Aquinostraat, nabij de Hieronimusstraat een 29-jarige Tilburger door een nog onbekende dader in een van zijn benen geschoten. Het slachtoffer werd door een bekende van hem met een auto naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De recherche heeft een aangifte van de man opgenomen en onderzoekt de achtergronden van de zaak. Ter plaatse is een sporenonderzoek ingesteld.

De politie ging naar de Thomas van Aquinostraat na een melding dat daar een pistoolschot was gehoord. De politie sprak ter plaatse met twee getuigen die een luide knal c.q. pistoolschot hadden gehoord. Er was echter geen slachtoffer op de plaats van het delict. Uit onderzoek bleek dat kort na het incident in een van de Tilburgse ziekenhuizen een gewonde man was binnengebracht. Het bleek te gaan om een 29-jarige Tilburger. Hij heeft aanzienlijk beenletsel, het herstel zal lange tijd in beslag gaan nemen. Hij heeft een verklaring over het incident afgelegd. Daarover worden in het belang van het onderzoek verder geen mededelingen gedaan.

Tilburger moet nog 14 dagen zitten

TILBURG: Een 51-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 01.25 uur op de Alleenhouderstraat betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De Tilburger had nog meer pech, want hij bleek ook nog gesignaleerd te staan in het opsporingsregister, hij moet nog een onherroepelijke straf van 14 dagen uitzitten, vanwege een veroordeling ter zake heling. Hij is
overgebracht naar het cellencomplex. Een bezoek aan de Tilburgse kermis zit er voor hem niet meer in.

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.30 uur in een woning in de wijk Hasselt een 36-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. De bewoonster, een 27-jarige vrouw deed aangifte. Ze vertelde dat ze een knipperlichtrelatie met de verdachte had. Hij was tijdens zijn bezoek boos geworden omdat ze niet wilde vertellen waar ze die dag was geweest. Hij sloeg haar met gebalde vuist tegen haar gezicht. Ook kreeg ze een kopstoot op haar neus. Vervolgens sloeg hij tegen de flatscreen televisie die daardoor kapot ging. De man is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-07-2010 13:45 | © Regio Midden en West Brabant |