Ingezonden persbericht


Podium in het zicht voor Randy Krummenacher (11e)

Luis Salom (DNF) beleefd pech weekend in Duitsland

De Eni Motorrad Grand Prix Deutschland heeft niet de resultaten opgeleverd die het STIPA-Molenaar Racing GP tem verdiend. Randy Krummenacher streed om de laatste twee podium posities maar kwam helaas ten val. De Zwitser pakte zijn Aprilia uit de grindbak en wist nog als elfde over de streep te komen. Voor Luis Salom was de race snel voorbij. Al in de eerste ronde kwam de Spanjaard binnen met een kapotte koppeling.

De 125cc race werd verreden onder lastige baan condities. Na de regen in de ochtend was de baan nog nat bij de start van de race. Echter droogde de baan snel op en de rijders van het STIPA-Molenaar Racing GP team besloten om met slick banden aan de race te beginnen. Randy Krummenacher had een goede start en kon gelijk in de kopgroep aanhaken. Twee rijders vertrokken op regenbanden maar die werden na een vijftal ronden alweer ingehaald door de kopgroep. Marc Marquez en Pol Espargaro konden ontsnappen uit de kopgroep en al snel werd de strijd om de laatste podiumplek gestreden door vijf rijders. De Zwitser verrichte het meeste kopwerk en streed met het mes tussen zijn tanden. Helaas kwam Krummenacher een drietal ronden voor de finish ten val . De motor kwam in onbalans en Krummenacher moest de rem even los laten maar kwam met teveel snelheid de bocht in. De Zwitser pa! kte zijn Aprilia nog op en wist toch nog vijf punten te scoren met een elfde positie. Een ronde later kwam Pol Espa rgaro ten val waardoor de strijd in de groep van Krummenacher ineens om de tweede positie ging.

Luis Salom heeft precies een ronde kunnen voltooien en moest uitvallen met een kapotte koppeling. De pechduivel volgt de Spanjaard al het hele weekend. Salom heeft zich erbij neergelegd en zal de zomervakantie gebruiken om zijn accu's weer op te laden om met goede moed de tweede helft van het seizoen te rijden.

Randy Krummenacher (11e):

"Een gemiste kans voor een podium plek. Erg jammer dat het vandaag niet lukte. De race ging erg goed en ik weet zeker dat er een podium er vandaag had ingezeten. Bij het aanremmen van de eerste bocht kwam mijn motor in onbalans en moest ik de rem even loslaten. Mijn snelheid was daardoor te hoog en kon ik de bocht niet halen en ging onderuit. Ik kon gelukkig nog doorrijden en een elfde plek te pakken. Ik weet dat een podium mogelijk is en dat heb ik vandaag laten zien. Het geeft mij wel veel vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen. Nu hebben we een aantal weken vrij en deze zal ik gebruiken om te rusten en voor te bereiden voor het tweede gedeelte van het seizoen. "

Luis Salom (DNF):

"Dit weekend heeft de pechduivel mij gevonden. Iedere sessie hadden we problemen met de motor en vanochtend in de warm-up ging het goed. Echter duurde de race maar een ronde. Bij de start kwam ik niet goed weg en toen ik de koppeling los liet reageerde de motor of ik de koppelinghendel nog in getrokken had. Het was duidelijk dat de koppeling eruit lag en einde race voor mij. Ik ben blij dat we nu een aantal weekeinde geen race hebben en zal ik deze periode gebruiken om veel te trainen. Ik wil sterk terug komen de komende wedstrijden en goede resultaten neerzetten."

STIPA-MOLENAAR RACING GP w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com