Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Dronken Arnhemmer met auto over de kop

Publicatiedatum: 18-7-2010 14:12:03

ELST - Een 37-jarige automobilist uit Arnhem is vrijdagavond 16 juli door de politie in Elst aangehouden nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen en gevlucht. De man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Getuigen meldden die avond even na half tien dat er een ongeval was gebeurd op de Grote Molenstraat. Agenten vonden daar een auto op zijn kop in een sloot. In de nabije omgeving werd de Arnhemmer aangetroffen. Hij bleek de eigenaar van de auto en was onder invloed van alcohol. Bij een ademonderzoek werd later een alcoholpromillage gemeten van 2,51. Dat is bijna vijf keer zoveel als is toegestaan. Tegen de Arnhemmer, die overigens ongedeerd bleek, is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (079063)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoortse fietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 18-7-2010 14:11:33

DUIVEN - Op de Nieuwgraaf in Duiven is vrijdagmiddag 16 juli een fietser uit Westervoort gewond geraakt bij een aanrijding. Het 67-jarige slachtoffer wilde rond vier uur de rijbaan oversteken tussen een rij wachtende auto's door. Vermoedelijk werd hem daardoor het zicht ontnomen op de andere rijstrook en zag hij een passerende auto over het hoofd. De fietser botste tegen de flank van de passerende auto aan en viel, waarbij hij beenletsel op liep. De automobilist, een 29-jarige man uit Deventer, kwam met de schrik vrij. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt hoe de botsing heeft kunnen gebeuren. (078999)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken automobilist ramt hek en verkeersbord
Publicatiedatum: 18-7-2010 14:10:51

ELST - De politie in Elst heeft vrijdagochtend 16 juli een 23-jarige Arnhemmer aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man was rond zeven uur op de 1e Weteringsewal met zijn auto tegen een schrikhek gebotst en had daarna nog een verkeersbord geraakt. Gewaarschuwde agenten troffen de Arnhemmer nog bij zijn auto aan en roken alcohol. De man zelf bleek niets te mankeren. De Arnhemmer moest mee naar het politiebureau, waar tijdens een ademonderzoek een alcoholpromillage werd gemeten van 1,33. Dat is - gezien het feit dat de man als beginnend bestuurder werd aangemerkt - ruim vijf keer zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de Arnhemmer is ingevorderd. (078619)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---