Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 18 juli

Hoorn, 18-07-2010 o 15.00 uur

Aanhoudingen voor diefstal bromfiets

Heerhugowaard, zaterdag 17 juli

Twee 14-jarige jongens uit Heerhugowaard werden zaterdagochtend rond 03.15 uur op het Hobbemaplantsoen. De politie kreeg een melding van een getuige die een krakend geluid hoorde aan de achterkant van zijn woning. Agenten troffen ter plaatse de twee jongens aan in de bosschages bij een bromfiets. De bromfiets bleek dezelfde nacht gestolen te zijn op Pieter Breughelstraat. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Even een kijkje nemen

Alkmaar, zaterdag 17 juli

Een 23-jarige man uit Beverwijk en een 23-jarige man uit Alkmaar werden zaterdagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Stadionweg. Door een beveiligingsmedewerker werd gezien dat zich twee personen op het stadionterrein bevonden. De twee zouden alle ramen en deuren afgaan en probeerden over een hek te klimmen om op het hoofdveld te komen. Agenten gingen ter plaatse en hielden de twee aan. De mannen gaven aan dat zij gewoon even een kijkje wilden nemen bij AZ. De twee werden zaterdagochtend weer heengezonden. Zij kregen een proces-verbaal voor het betreden voor het negeren van een toegangsverbod.

Aanhouding voor mishandeling (1)

Hoorn, zaterdag 17 juli

Een 17-jarige man uit Den Dolder werd zaterdagochtend rond 03.30 uur op de Kleine Noord. De politie kreeg een melding dat er een meisje zou zijn mishandeld op de Roode Steen. Het meisje was samen met een vriendin uitgegaan. Zij werden lastig gevallen door een man die hen steeds bleef volgen en vervelende opmerkingen plaatste. De man werd zo bedreigend dat de 17-jarige vrouw uit Hoorn zich genoodzaakt zag zich te verdedigen. Zij maakte een schoppende beweging naar hem, waarop hij haar hard in het gezicht sloeg. Zij liep hierdoor een dikke lip op en haar voortanden stonden scheef. Zij werd naar de eerste hulp gebracht van het ziekenhuis. Het signalement van de verdachte werd doorgegeven. Andere agenten zagen een man die voldeed aan het signalement bij een pand aan de Kleine Noord naar binnen gaan. Hier werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij is zaterdagmiddag in verzekering gesteld.

Aanhoudingen voor brandstichting

Alkmaar, zaterdag 17 juli

Een 21-jarige en een 22-jarige man uit Alkmaar werden zaterdagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Paardenmarkt en het Canadaplein. De politie kreeg een melding dat een groepje dingen aan het vernielen was op de Paardenmarkt. Ook probeerden ze een brommer in brand te steken. Agenten gingen ter plaatse en hielden het groepje van een afstand in de gaten. Er werd gezien dat een jongen met een aansteker een zadel van een fiets in brand probeerde te steken. Een andere jongen ging bij een snorfiets staan en probeerde via de benzinedop deze in brand te steken. Toen twee jongens van het groepje voorbij de agenten liepen en vertelden dat ze de groep in de gaten hielden begon de groep te rennen. Op de fiets werd de achtervolging in gezet. De 21-jarige verdachte kon worden aangehouden op de Paardenmarkt worden aangehouden. De 22-jarige verdachte werd op het Canadaplein in de bocht bij de bibliotheek aangehouden. De 21-jarige verdachte bleek bij de fouillering met tape een mes op zijn enkel te hebben geplakt. Er werd verder geen brandschade aan de fiets of bromfiets geconstateerd.

Mannen zwaar mishandeld

Hoorn, zondag 18 juli

Vier mannen in de leeftijd van 19 tot en met 24 jaar zijn zondagochtend net na middernacht aangehouden op de Boekerij. De politie kreeg een melding dat er mogelijk een man zou worden vastgehouden in een woning op deze straat. Ter plaatse zagen agenten dat er een man met zijn arm uit het badkamerraam hing en om hulp riep. Deze man zat volledig onder het bloed. Er werd veel gestommel en glasgerinkel gehoord vanuit de woning. Toen de agenten binnen waren kwamen er twee mannen naar beneden die onder het bloed zaten. De twee gewonde mannen, beiden 20 jaar, werden naar buiten gebracht in afwachting van de ambulance. In de woning werd een mes aangetroffen. Dit is mogelijk gebruikt bij de verwonding van de slachtoffers. In de slaapkamers werden in totaal vier verdachten aangehouden. Er wordt onderzoek gedaan naar wat er zich precies heeft afgespeeld. Eén van de mannen ligt met een hoofdwond in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar. De ander heeft aangezichtsletsel en ligt eveneens in het ziekenhuis.

Schieten met luchtdrukwapen

Alkmaar, zaterdag 17 juli

Drie mannen in de leeftijd van 19 tot en met 23 jaar uit Alkmaar en Heiloo werden zaterdagavond rond 19.45 uur aangehouden op het Zeglis. De politie kreeg een melding dat er op de Fluorietweg een busje stond met drie personen erbij die aan het schieten waren. Agenten die op weg waren naar de melding hoorden dat het busje wegreed in de richting van de Diamantweg. Ter hoogte van het Zeglis zagen zij het busje aan komen rijden uit tegengestelde richting. De agenten volgde auto. De bestuurder parkeerde de auto nog voor de Trompstraat in een parkeervak. De agenten liepen naar het voertuig toe en zagen dat er inderdaad drie personen in het busje zaten. Zij zagen ook een geweer op de grond liggen achter de voorstoelen. De drie mannen werden aangehouden. Later bleek het om een luchtdrukwapen te gaan. De mannen hadden hiermee op paaltjes staan schieten.

Aanhouding voor mishandeling (2)

Egmond aan Zee, zaterdag 17 juli

Een 17-jarige man uit Egmond aan Zee werd zaterdagochtend rond 10.40 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige man uit zijn woonplaats te hebben mishandeld op Boulevard Zuid. Binnen in een horecagelegenheid was de 17-jarige man tegen het 18-jarige slachtoffer aangelopen. Er ontstond een woordenwisseling. Na sluitingstijd troffen de twee elkaar buiten weer. Er ontstond weer een woordenwisseling waarbij de 17-jarige man de ander tegen de grond duwde en hem een trap in het gezicht gaf. Hierbij brak het slachtoffer zijn neus. De verdachte werd zaterdagochtend in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor mishandeling (3)

Grootebroek, zondag 18 juli

Een 27-jarige man uit Enkhuizen werd zondagochtend rond 03.15 uur aangehouden op de Burgemeester J.N. Stuifbergenlaan. Een 32-jarige man uit Stedebroec liep op de rotonde met de Zesstedenweg samen met een vriendin toen er vanuit de groenvoorziening met kluiten en planten naar hen werd gegooid. Tegen de jongen die dit deed zei hij dat deze normaal moest doen. De jongen liep op de 32-jarige man af en gaf deze een klap in het gezicht. Vervolgens kreeg hij nog een schop tegen zijn borstkas. De verdachte liep met een groepje in de richting van het spoor. Agenten reden in de richting van het groepje en zagen een man die voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden voor mishandeling. Een 24-jarige man uit Andijk bemoeide zich met de aanhouding en probeerde de agenten te belemmeren. Ook hij werd aangehouden.

Auto te water

Schagen, zondag 18 juli

Een 29-jarige automobilist uit Barsingerhorn raakte zondagochtend rond 02.09 uur zijn rijbewijs kwijt. Een getuige zag dat er op de Hartweg een auto in linkerberm raakte en in de sloot terecht kwam. De vriendin van de getuige parkeerde haar auto. Zij zagen drie mannen naast het voertuig staan. Eén van de mannen gaf aan dat zij niet de moesten bellen. De politie kwam toch ter plaatse en hield alle drie de mannen aan omdat in eerste instantie niet duidelijk was wie er gereden had. Uiteindelijk werd aangegeven dat de 29-jarige man gereden had. Hij moest blazen en blies 815 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto in brand

Alkmaar, zaterdag 17 juli

Op de Vogelweg stond zaterdagochtend rond 05.00 uur een auto in de brand. De brandweer moest eraan te pas komen om het voertuig te blussen. Er was sprake van brandstichting. Er werden aanmaakblokjes gevonden op de banden. Ook het voertuig wat ernaast geparkeerd stond liep brandschade op.

Aanhouding voor inbraak

Heerhugowaard, zondag 18 juli

Een 20-jarige man uit Heerhugowaard werd zondagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Lijsterbeslaan. Bij een woning was het inbraakalarm afgegaan. De bewoonster had haar zoon gebeld. Hij reed naar de woning toe en scheen met een zaklamp de tuin in. Daar zag hij tot zijn grote schrik twee personen en de bosjes zitten. Deze sprongen onmiddellijk op en renden weg. De zoon van de bewoonster wist één van de mannen in de kraag te vatten. De vriendin van de zoon vroeg aan een voorbijganger de politie te bellen. Deze nam de 20-jarige verdachte over van de zoon. Bij de woning werden braaksporen aangetroffen en een openstaand raam. Er stond een flatscreen in de tuin. In de woning waren de kasten doorzocht. Onduidelijk is wat er is weggenomen. Er wordt onderzoek gedaan naar de tweede verdachte.

Inbraak bij café

Heerhugowaard, zondag 18 juli

Een 23-jarige en een 18-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar, zijn zondagaochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Beukenlaan. Een getuige zag dat de man een café aan de Berckheidelaan uitkwam en naar zijn auto rende. Hij gaf het kenteken door aan de politie. Een agent zag de auto over de van Veenweg rijden en rechtsaf de Oosterweg op gaan. Op de Beukenlaan werd het voertuig staande gehouden. De bestuurder en zijn passagier werden aangehouden. Er werd een breekijzer in de auto aangetroffen en twee Blackberrys. De 23-jarige verdachte had een klein geldbedrag bij zich. In het cafébleek dat de voordeur geforceerd was en dat de gokkast was opengebroken.

Aanhouding voor vernieling en mishandeling

Hoorn, zondag 18 juli

Een 38-jarige man uit Amsterdam werd zondagochtend rond 04.15 uur aangehouden op de Maelsonstraat. Een 33-jarige man uit Hoorn was op een verjaardagsfeest in een woning in Hoorn. Toen hij thuis kwam rond 03.30 uur ging de telefoon. De vrouw van de jarige belde om te vertellen dat diens zoon aan het vechten was met de vriend van de dochter van de vrouw. Nadat de 33-jarige ma had opgehangen ging de deurbel. De vriend van de dochter van de vrouw bleek nu voor de deur te staan. Ook zijn moeder en vader waren erbij. De vader sloeg de 33-jarige man in het gezicht. Deze trok de voordeur dicht om verdere ruzie te voorkomen. Vervolgens hoorde hij dat het raam van zijn voordeur stuk werd geslagen. De man belde de politie. De verdachte kon worden aangehouden bij de eerste hulppost van het ziekenhuis, Hier was hij heen gegaan omdat hij zich verwond had bij het inslaan van het raam.

Auto tegen een boom

Hoorn, zaterdag 18 juli

Een 26-jarige automobilist uit Zwaag raakte zaterdagavond gewond bij een aanrijding op de Compagnie. De auto reed over de Oostergouw, komende uit de richting van de Dorpsstraat en schoot over rijbaan in tegenovergestelde richting tegen een boom. De bestuurder raakte bekneld door de aanrijding en liep meerdere breuken en kneuzingen op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto op zn kant

Wognum, zaterdag 17 juli

Een 55-jarige automobiliste uit Hoorn raakte zaterdagavond rond 21.45 uur haar rijbewijs kwijt. Agenten die op weg naar het bureau waren zagen een auto op de zijkant in de berm liggen. De bestuurster bleek nog in het voertuig te zitten en stond erop zelf uit de auto te klimmen. Zij had veel last van haar rug en verklaarde ongevraagd dat zij alcohol op had. Zij was in de bocht ter hoogte van de Westfrisiaweg de macht over het stuur verloren en kantelde door een bord aan de zijkant van de weg. In het ziekenhuis werd bloed van de vrouw afgenomen. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhouding voor mishandeling (4)

Anna Paulowna, zaterdag 17 juli

Een 17-jarige jongen uit Anna Paulowna werd zaterdagochtend rond 01. 30 uur aangehouden. De politie werd aangesproken op de J.C van Wijkstraat door een 19-jarige man uit Anna Paulowna. Die vertelde zojuist door de 17-jarige man mishandeld te zijn. Er waren wat woorden geweest omdat de 19-jarige man in een steeg stond te plassen. Vervolgens ging de 17-jarige man naast hem staan plassen. De 19-jarige wilde de boel laten rusten en leip samen met zijn vriendin weg. Verderop in het dorp kreeg hij echter een sms van de 17-jarige man. De 19-jarige liep terug om verhaal te halen waarop de verdachte met een knuppel of staaf naar hem toe kwam lopen en hem hiermee een klap op zijn been gaf. De politie hield de verdachte even later in zijn woning aan.

Vijf verdachten aangehouden voor mishandeling

Alkmaar, zondag 18 juli

Vijf mannen in de leeftijd van 18, 19 en 20 jaar oud uit Zaandam en Heemskerk zijn zondagochtend rond 01.00 uur aangehouden op het Canadaplein. De mannen hadden op de Langestraat een 27-jarige Alkmaarder en een 22-jarige uit Eelde mishandeld. De 22-jarige had een bebloed gezicht. Zijn lip was gescheurd en hij had ene schaafwond op zijn schouder. De 27-jarige man had een wond bij zijn linkeroor en de linkerhelft van zijn gezicht was opgezwollen. De groep met de verdachten werd aangehouden op het Canadaplein.